Latvijā ir policisti, kuri atrod laiku savas darba dienas "izrotāt ar jokiem", viens no kuriem šokējis kādu rīdzinieci. Saņemot no policijas oficiālu atbildes vēstuli par kādas lietas izbeigšanu, Sarkandaugavas iedzīvotāja rakstiski nosaukta ne visai glaimojošā vārdā un brīdināta, ka viņai tiks norauta galva, ja viņa vēlreiz vērsīsies policijā, sestdien ziņoja telekompānija LNT.
Redzot vīrieti, kurš ķer un liek somā klaiņojošus kaķēnus un nojaušot kaut ko nelāgu, Sarkandaugavas ielā dzīvojošā Marija vērsusies ar iesniegumu policijā. Liels bijis viņas izbrīns, pāris nedēļas vēlāk saņemot policijas atbildi, kuras noslēgumā bija rupja piezīme.

Valsts policijas Rīgas Ziemeļu rajona iecirkņa priekšniece Irina Burdiļova atzinusi, ka vēstulē bija iekļauts teikums ar vēstījumu - "ja tu, maita, vēl reiz uzrakstīsi, es tev galvu noraušu".

Iecirkņa priekšniece, kura atzīst, ka "tas bija ļoti nesmuki", par šādu tekstu uzzinājusi tikai no prokuratūras, kur ar sūdzību par pazemojošo tekstu vērās cietusī. Policija apgalvo, ka tas nav bijis ļaunprātīgi, bet gan darbinieku savstarpējs joks, turklāt cerībā, ka tas nekad neizkļūs ārpus kolektīva.

"Katram ir savas īpatnības, dzīves uztvere un humora izjūta, un es domāju, ka šajā gadījumā tas arī bija domāts, kā izjokot kolēģi," sacīja Burdiļova, uzsverot, ka pēc šī gadījuma policijā veikta dienesta pārbaude. Piezīmes autoru noskaidrot gan nav izdevies, jo piezīme rakstīta uz datora, piekļuve kuram ir ikvienam no sešiem maiņas policistiem. Inspektore, kura parakstījusi vēstuli, ir saņēmusi disciplinārsodu.

Ciniskais joks pamatīgu sašutumu varēja izraisīt vēl vismaz 10 iedzīvotājiem. Šī nepiedienīgā piezīme bija rakstīta uz visiem elektroniskajiem dokumentiem, ar kuriem tobrīd strādājusi policijas inspektore. Viņa šo piezīmi pamanījusi un pat it kā izdzēsusi, tomēr uz krimināllietas atteikuma, kas nosūtīts Marijai, šī piezīme palika. Būdama pārliecināta, ka piezīme izdzēsta, inspektore vēstuli parakstīja un atdeva sekretariātam. Tur vēstule bez pārlasīšanas nosūtīta adresātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!