Foto: LETA

Kultūras ministrija (KM) ir pagarinājusi konkursu, lai izvēlētos organizācijas, kas veiks trešo valstu pilsoņu sociālo iekļaušanu veicinošus pasākumus, iesaistot masu medijus.

Kā informē KM, aktivitātes vispārīgais mērķis ir veicināt personu, kuras ir trešo valstu pilsoņi un kuras likumīgi uzturas Latvijas teritorijā, iekļaušanos Latvijas sabiedrībā. Aktivitātes tiešie mērķi ir veidot sabiedrības izpratni un konstruktīvu dialogu starp trešo valstu pilsoņiem un sabiedrību un uzlabot masu mediju sniegtās informācijas kvalitāti un satura pieejamību par trešo valstu pilsoņu sociālās iekļaušanas jautājumiem.

Konkursa ietvaros pieejamais finansējums viena projekta īstenošanai ir ne vairāk kā 435 000 eiro un ne mazāk kā 30 000 eiro, kurus veidos Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda finansējums 75% apmērā un valsts budžeta finansējums 25% apmērā.

Projektu iesniegumu iesniedzēji un to sadarbības partneri var būt Latvijas Republikas tiešās vai pastarpinātās valsts pārvaldes iestādes, atvasinātas publiskas personas, citas valsts iestādes vai privāto tiesību juridiskas personas vai starptautiskas organizācijas pārstāvniecības, kas darbojas integrācijas jomā, kuru atbalsta fonds.

Projekta iesniegumi jāiesniedz līdz 19. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!