Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) pārstāvji, piektdien tiekoties ar reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Māri Kučinski uzsvēra, ka Latvijas Nacionālā attīstības plāna no 2007. līdz 2013. gadam (NAP) ieviešana ir valdības prioritāte, portālu "Delfi" informēja ministra preses sekretārs Mārtiņš Panke.
Investori pārliecināti, ka nepieciešams pievērst lielu uzmanību NAP ieviešanas un uzraudzības mehānisma izstrādei un nostiprināšanai, kā arī NAP īstenošana topošajā valdības deklarācijā jānosaka par viena no galvenajām prioritātēm.

Tikšanās laikā noradīts, ka sabiedrībā un uzņēmējos jānostiprina pārliecība par šī dokumenta būtiskumu un valsts pārvaldes apņemšanos ievērot tā prioritātes un veicināt tā mērķa sasniegšanu. Panke norāda, ka ārvalstu investori ir ieinteresēti mērķtiecīgā un stabilā Latvijas attīstībā un NAP ir liels solis uz priekšu šādas attīstības plānošanā.

Īstenojot NAP, ir nepieciešams pievērst lielāku uzmanību Latvijas konkurētspējas jautājumam Baltijas jūras reģionā, Eiropas Savienībā, kā arī globālajā kontekstā, pārliecināti ārvalstu investori.

NAP ir valsts attīstības plānošanas dokuments laika posmam no 2007.-2013. gadam un tas kalpos ir adresēts politiķiem, ierēdņiem, un ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Panke atgādina, ka plāna pamatā ir Saeimā apstiprinātais zinātnieku izstrādātais Latvijas izaugsmes modelis "Cilvēks pirmajā vietā". Tas paredz Latvijas izaugsmi balstīt uz cilvēka zināšanām, prasmēm un spēju efektīvi pielietot tā rīcībā esošo kapitālu, zināšanas un tehnoloģijas.

"NAP darbības laikā jāpanāk pagrieziens izglītībā, zinātnē un ražošanā, lai veidotos stabils intelektuālais un materiālais pamats dzīves kvalitātes pakāpeniskam pieaugumam," informē Panke. Viņš skaidro, lai to nodrošinātu, būs nepieciešama saskaņota rīcība, NAP ieviešanas procesa vadība un uzraudzība, efektīvi atbalsta instrumenti, kā arī aktīva reģionu un sabiedrības līdzdalība.

ĀIPL ir nevalstiska organizācija, kura apvieno lielos ārvalstu investorus, kā arī pārstāvjus no ASV, Lielbritānijas, Dānijas, Nīderlandes un Zviedrijas tirdzniecības palātām Latvijā un Vācijas-Latvijas uzņēmēju apvienību. ĀIPL mērķis ir uzlabot uzņēmējdarbības vidi Latvijā, nodrošinot vienlīdzīgus noteikumus visiem tirgus dalībniekiem un ienest Latvijā rietumu uzņēmējdarbības ētiskos un praktiskos principus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!