Foto: Reuters/Scanpix

Piektdienas, 13. novembra, terora akti Francijā uzskatāmi apliecina islāmistu teroristu spējas rīkot plaša mēroga terora aktus pret dažādiem objektiem vienlaicīgi, uzskata Latvijas Drošības policija (DP)

"Šādi uzbrukumi rada ievērojamus cilvēku upurus, tajā pat laikā reaģēšana uz kompleksiem un vienlaicīgi notiekošiem uzbrukumiem ir ļoti sarežģīta un prasa ievērojamus valsts drošības iestāžu, tiesību aizsardzības institūciju un citu pretterorisma reaģēšanas pasākumos iesaistīto institūciju resursus," publiski izplatītājā paziņojumā uzsver DP.

Kā skaidro DP, "traģiskie notikumi Francijā norāda uz vairākām tendencēm, kas ietekmē terorisma draudu situāciju Eiropā. Ja izmeklēšanas gaitā apstiprināsies teroristu saikne ar islāmistu teroristu grupējumu Islāma valsts, tas apliecinās šī grupējuma spējas rīkot uzbrukumus Eiropā".

Šādas ārvalstu islāmistu teroristu grupas spējas rada nozīmīgus draudus visai Eiropas drošībai un var skart ikvienas Eiropas valsts drošību.

"Šie terora akti arī apliecina teroristu spējas rīkot labi koordinētus uzbrukumus, kuros tiek izmantoti gan improvizētie spridzekļi, gan šaujamieroči. Bez tam islāmistu teroristi turpina izmantot pašnāvnieku uzbrukumu taktiku. Tāpat šie terora akti parāda, ka teroristi par uzbrukuma mērķiem regulāri izvēlas neapbruņotus civiliedzīvotājus un cilvēku masveida pulcēšanās objektus," skaidro DP.

Ir pamats uzskatīt, ka terorisma draudu līmenis mūsu kontinentā turpinās saglabāties paaugstināts.

Lai gan DP rīcībā šobrīd nav informācijas, kas liecinātu par nepieciešamību paaugstināt terorisma draudu līmeni Latvijā, reaģējot uz šiem uzbrukumiem, tiek veikti papildus preventīvie pasākumi.

DP arī aicina Latvijas iedzīvotājus atturēties no provokatīvām darbībām, kas vērstas pret sabiedrības saliedētību un mūsu valsts dažādu reliģisko kopienu mierīgo līdzāspastāvēšanu.

Kā ziņots, Ārlietu ministrija (ĀM) naktī saņēmusi daudzus zvanus no iedzīvotājiem, kas uztraukušies par saviem tuviniekiem, tomēr ministrijai nav informācijas par bojāgājušajiem vai cietušajiem no Latvijas, informēja ministrijā.

Jau vēstīts, ka acīmredzot koordinētās apšaudēs un sprādzienos Parīzē piektdienas vakarā nogalināti vismaz 128 cilvēki, bet daudzi citi guvuši ievainojumus, vēsta Francijas mediji.

Apšaudes notikušas vismaz septiņās dažādās Parīzes vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!