Ārvalstu prese ceturtdienas notikumus pie Saeimas saista ar ASV vēstnieces uzrunu, kurā viņa mudināja iedzīvotājus aktīvāk paust savu viedokli, kā arī salīdzina tos ar Dziesmotās revolūcijas sākumu, taču īpaši liela uzmanība šiem notikumiem ārvalstu medijos nav pievērsta.
Lielākajā daļā rakstu par notikumiem Rīgā 18.oktobra rītā ir aprakstīti protesta akcijas dalībnieku sagatavotie plakāti, minēts dažāds demonstrācijas dalībnieku skaits – trīs vai pieci tūkstoši.

Aģentūra DPA norāda, ka protests līdzinās Dziesmotajai revolūcijai, kas 1991.gadā Latvijai ļāva atdalīties no PSRS. Šoreiz gan iedzīvotāju dusmas esot bijušas vērstas pret valdības vīriem, kas ignorē iedzīvotāju vajadzības.

Ārvalstu izdevumos kā galvenais protesta akcijas iemesls norādīta premjerministra Aigara Kalvīša veiktā KNAB vadītāja Alekseja Loskutova atbrīvošana no amata. "Bloomberg" ziņā iekļauti vairāki, tajā skaitā Krišjāņa Kariņa un Roberta Putņa citāti, kas rada pārliecību, ka Loskutovs ir strādājis pēc vistīrākās sirdsapziņas un viņa atlaišana ir tīri politisks gājiens.

Avoti arī saista protesta gājienu ar ASV vēstnieces uzrunu, norādot, ka tieši Katrīnas Todas Beilijas runā izskanēja aicinājums tautai aizstāvēt savas demokrātiskās vērtības, un viņas komentāri radīja plašas politiskas debates.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!