Foto: F64

Lai arī tuvojas pēdējas brīdis, kad būtu jābūt skaidrībai par finansējumu Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa aprīkojumam, pagaidām nav zināms, kur nepieciešamie līdzekļi tiks rasti.

Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dins Šmits portālam "Delfi" norādīja, ka sarunas ar Veselības ministriju par nepieciešamo papildu finansējumu aptuveni sešu miljonu eiro apjomā jaunā korpusa aprīkojumam vēl joprojām norit. "Ilgi kavēties vairs īsti nevaram atļauties, jo ir jārēķinās ar iepirkumu procesiem, kas arī aizņems zināmu laiku," viņš atzina.

Turklāt aprīkojuma iegādes jautājumi esot īpaši aktuāli, jo tiešo pašlaik  slimnīcas būvniecības projekta un ārstniecisko nodaļu darbinieki, kā arī ārējie eksperti izvērtē tehnisko projektu, kas paredz detalizētu plānojumu telpām, ēkas klimata nodrošināšanas sistēmām, elektrības un vājstrāvu risinājumiem, ūdensapgādes un kanalizācijas jautājumiem.

Jaunbūvē pamatā turpinās ēkas karkasa un energobloka celtniecība, kā arī ūdensvada un kanalizācijas ārējo tīklu ierīkošana. Pašlaik ir izpildīta aptuveni viena ceturtā daļa no kopējā būvniecības līguma apjoma, apgūstot vairāk nekā 15 miljonus eiro, norādīja slimnīcā.

Jau vēstīts, ka Stradiņa slimnīca jaunajam aprīkojumam paredzēto naudu zaudēja  "Latvijas Krājbankas" krahā.

Slimnīca valsts galvoto aizdevumu slimnīcas jaunā korpusa būvniecībai, kas ir daļa no projektam paredzētā finansējuma līdzās Eiropas Reģionālā attīstības fonda naudai, saņēma ātrāk, nekā tas reāli bija nepieciešams, tāpēc daļa naudas tika noguldīta Latvijas komercbankās, tostarp "Latvijas Krājbankā" tika noguldīti vairāk nekā seši miljoni eiro.

Jauno korpusu būvē apvienība "SBRE". Celtniecība sākta 2013. gada 15. jūnijā, darbus plānots pabeigt līdz 2015. gada beigām, izbūvējot jaunas telpas 30,4 tūkstošu kvadrātmetru platībā. 

Plānots, ka jaunajā korpusā atradīsies ambulatoro pakalpojumu centrs, diagnostiskās radioloģijas institūts, endoskopiju centrs, četras vispārējās aprūpes nodaļas ar 160 gultām, kur ārstēsies ausu, kakla, degunu slimību, uroloģijas, gastroenteroloģijas, endokrinoloģijas, nieru slimību, reimatoloģijas, aroda un radiācijas medicīnas pacienti u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!