Foto: LETA

"Apvienoto sarakstu" (AS) nākamajā Saeimas sasaukumā līdzīgās daļās pārstāvēs politiķi no visiem tajā iekļautajiem politiskajiem spēkiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) dati.

Atbilstoši pašlaik apkopotajiem rezultātiem, AS nākamajā Saeimā varētu būt ieguvusi 13 deputātu vietas. Četras no tām ieņems Latvijas Reģionu Apvienības pārstāvji Edvards Smiltēns, Māris Sprindžuks, Česlavs Batņa un Juris Viļums un tikpat arī Latvijas Zaļās partijas pārstāvji - Didzis Šmits, Raimonds Bergmanis, Ingmārs Līdaka un Edgars Tavars.

Vēl trīs vietas ieņems Liepājas partijas pārstāvji Māris Kučinskis, Linda Matisone un Atis Deksnis.

Savukārt divas vietas AS ieņems partijas Ministru prezidenta amata kandidāta Ulda Pīlēna pieaicinātie biedri Igors Rajevs un Andris Kulbergs.

Pirms pašām balsu skaitīšanas beigām AS Rīgas sarakstu papildina arī bijušais sporta žurnālists Lauris Lizbovskis un Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāve Aiva Vīksna.

Saskaņā ar pašreizējiem CVK rezultātiem, vislielāko balsu skaitu ir ieguvis AS Vidzemes saraksta pārstāvji. Saraksta augšgalā ir Bergmanis, sasniedzot 41 201 balsi, pēc kura tālāk seko Smiltēns ar 38 554 balsīm, Sprindžuks - 36 142 balsīm un Batņa, par kuru nobalsojuši 33 748 vēlētāji. Vēl 33 599 iedzīvotāji balsojuši par Vīksnu.

No Kurzemes saraksta lielākais balsu skaits ir Kučinskim, savācot 28 269 balsis. Tālāk seko Matisone, par kuru nobalsojuši 27 312 iedzīvotāji un Deksnis, sasniedzot 27 182 balsu atzīmi.

Tikmēr no Rīgas saraksta visvairāk vēlētāju nobalsojusi par Rajevu, kurš ieguvis 23 271 balsis. Vēl 21 916 vēlētāji nobalsojuši par Šmitu un 21 659 - par Kulbergu, bet 20 470 iedzīvotāju nobalsojuši par Lizbovski.

Zemgales saraksta līderos ir Līdaka ar 18 236 balsīm, kuram seko Tavars, par kuru nobalsojuši 17 592 iedzīvotāji.

Savukārt vismazāk jeb 6 738 iedzīvotāju nobalsojuši par Latgales saraksta pārstāvi Viļumu.

Saskaņā ar pašlaik Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā pieejamo informāciju, JV nākamajā Saeimā varētu būt ieguvusi 23 mandātus, ZZS - 16, "Apvienotais saraksts" - 15, Nacionālā apvienība - 13, "Stabilitātei!" - 11, un "Progresīvie" - 10, bet "Latvija pirmajā vietā" - deviņus mandātus.

Tikmēr neilgi pirms pašām balsu skaitīšanas beigām "Attīstībai/Par" iegūto balsu skaits 14.Saeimas vēlēšanās ir noslīdējis zem 5% barjeras, sasniedzot 4,98%. Tas varētu neļaut tai iekļūt nākamajā Saeimas sasaukumā, liecina CVK apkopotie dati.

Tagad balsis vēl jāsaskaita sešos iecirkņos - četros Rīgā un divos ārzemēs. Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, vienā no Rīgas iecirkņiem ir radušās problēmas ar balsu skaitīšanu un tās tiek pārskaitītas. Šādos apstākļos vēl pastāv iespēja, ka AP iekļūst nākamajā Saeimā, jo balsu tai pietrūkst pavisam nedaudz.

14.Saeimas vēlēšanās Latvijā nobalsoja kopumā 59,42% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!