Foto: F64
Latvijā siltumenerģijas tarifi ir sasnieguši visu laiku augstāko līmeni, taču atliek cerēt, ka līdz jaunās apkures sezonas sākumam tie samazināsies, piektdien intervijā "Latvijas Radio" sacīja Latvijas Siltumuzņēmumu asociācijas valdes loceklis Andris Akermanis.

Akermanis uzsvēra, ka siltumenerģijas tarifi rekordlīmeni sasnieguši augsto dabasgāzes cenu dēļ. Izejvielu izmaksas sastāda līdz pat 80% no siltumenerģijas izmaksu apjoma.

To, cik liels varētu būt šis samazinājums, ir grūti prognozēt, taču gāzes cenu kritums rudenī notiekot ik gadu, viņš norādīja.

"Mēs tur neko nevaram izdarīt un esam tādi paši situācijas ķīlnieki kā visi pārējie. Siltums ir vajadzīgs, kurināmais ir vajadzīgs un cik tas maksā, tik maksā," atzina Akermanis.

Viņš arī atzina, ka siltuma tarifi nebūs zemi.

Jau vēstīts, ka šovasar, pieaugot dabasgāzes cenām, siltumuzņēmumu tarifi var sasniegt visu laiku augstāko līmeni.

Pamatojoties uz valūtu attiecību izmaiņām, kā arī mazuta cenu pieaugumu no 1.jūlija mājsaimniecībām, kas dabasgāzi izmanto plītīs, dabasgāzes tarifs, ierēķinot visus nodokļus, pieaugs par 3%. Savukārt mājsaimniecībām apkurei tarifs pieaugs par 5%, liecina "Latvijas Gāzes" publicētie aprēķini.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!