Foto: DELFI
Astoņi Reformu partijas (RP) politiķi šodien "Vienotības" valdes sēdē tika uzņemti šīs partijas sastāvā.

"Vienotībā" tika uzņemti RP pārstāvji - Saeimas deputāti Zanda Kalniņa-Lukaševica, Inese Lībiņa-Egnere, Kārlis Eņģelis, Jānis Ozoliņš, Vilnis Ķirsis un Romualds Ražuks. Tāpat "Vienotībā" iestājās ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Visi šie politiķi, izņemot Rinkēviču, šodien bija ieradušies uz "Vienotības" valdes sēdi. "Vienotības" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa sacīja, ka gandrīz visi no bijušajiem RP biedriem partijā uzņemti vienbalsīgi, izņemot vienu, kurš uzņemts ar "absolūtu balsu vairākumu". Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, vairāki "Vienotības" pārstāvji neatbalstīja Ražuka uzņemšanu partijā. Savulaik Ražuks darbojās partijā "Pilsoniskā savienība", kas bija viens no trim partiju "Vienotība" veidojošajiem politiskajiem spēkiem.

Āboltiņa atgādināja, ka "Vienotība" par savu uzdevumu vienmēr uzskatījusi līdzīgi domājošu labēji centrisko politisko spēku konsolidāciju. Šodien uzņemtie RP politiķi ir "ļoti vērtīgs papildinājums" "Vienotībai", uzsvēra Āboltiņa. Šo jauno biedru uzņemšana ir rezultāts vairāku mēnešu garajām sarunām, piebilda "Vienotības" politiķi.

Līdzšinējā RP frakcija turpinās strādāt kopā, nepieciešamības gadījumā var tikt rīkotas kopīgas frakciju sēdes ar "Vienotību".

Runājot par dalību Saeimas vēlēšanās, viens no "Vienotības" līderiem Valdis Dombrovskis atgādināja - plānots, ka "Vienotības" sarakstos katra otrā vieta pienāksies "jaunajām sejām", tostarp bijušiem RP politiķiem, reģionālo partiju pārstāvjiem un arī jauniem "Vienotības" politiķiem.

Kā ziņots, RP valde iepriekš pieņēma lēmumu atbalstīt vairāku RP deputātu un trīs ministru iestāšanos "Vienotībā" un aicināt viņus no "Vienotības" saraksta startēt 12.Saeimas vēlēšanās.

Vairāki deputāti - Valdis Zatlers, Edmunds Demiters, Guntars Bilsēns un Valdis Liepiņš - skaidri definējuši, ka neplāno turpmāk būt aktīvi politiķi, pauda RP frakcijas priekšsēdētāja Kalniņa-Lukaševica.

Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis turpinās pildīt RP valdes priekšsēdētāja pienākumus un "Vienotībā" iestāsies vēlāk.

Vēl daļa no RP deputātiem - Daina Kazāka, Juris Viļums un Gunārs Igaunis - ir pārdomās par turpmāko rīcību.

RP Saeimas frakcijas deputāti aicināti turpināt strādāt RP frakcijā pašreizējā sastāvā un vadībā atbilstoši jau iepriekš paustajai apņēmībai nodrošināt politiskā spēka atbalstu Laimdotas Straujumas (V) vadītajai valdībai. Tāpat pausts atbalsts Dombrovskim RP vadītāja amatā atbildīgi nodrošināt partijas organizatorisko darbību arī turpmāk līdz partiju konsolidācijas procesa pabeigšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!