Foto: LETA

Aicinot Talsu novada domes priekšsēdētāju Edgaru Zelderi ("Mēs - Talsiem un novadam") atkāpties no amata, astoņi Talsu novada domes deputāti 31. maijā nepiedalīsies Talsu novada domes sēdē, portālu "Delfi" informē partija "Talsu novada attīstībai".

Vairāki Talsu novada deputāti domē iesnieguši iesniegumu, skaidrojot, ka novada domes sēdē nepiedalīsies. Šādā veidā deputāti mēģina panākt domes priekšsēdētāja Edgara Zeldera atkāpšanos no amata līdz 6. jūnijam.

Deputāti savā iesniegumā domei raksta, ka Talsu novada domes priekšsēdētāja un priekšsēdētāja vietnieces attīstības, kultūras un sporta jautājumos darbības un bezdarbības rezultātā pašvaldībai pastāv risks neizpildīt savas saistības, radīti tiesvedības draudi, iespējami materiāli zaudējumi un apdraudēta vairāku projektu īstenošana.

"Abu minēto personu autoritārā vadības stila un darbinieku mobinga dēļ, tiek būtiski traucēts Talsu novada izpildvaras darbs. Sistemātiski netiek ievērota pašvaldībai saistoša domes sēžu vadības kārtība un Ētikas kodekss," astoņi deputāti pauž savā ziņojumā.

"Šāda deputātu rīcība ir bezatbildība un mēģinājums torpedēt Talsu novada domes darbu brīdī, kad jāpieņem vairāki iedzīvotājiem būtiski lēmumi," portālam "Delfi" skaidro Talsu novada domes priekšsēdētājs Zelderis. Viņš skaidro, ka deputātu pārmetumus noraida. "Domes jaunajai vadībai joprojām ir vairākums godīgi strādāt gribošu deputātu un mēs turpināsim strādāt gan pie uzsākto projektu realizācijas, gan nelikumību atmaskošanas," pauž Zelderis.

Jau ziņots, ka pēc pērn jūnijā notikušajām pašvaldību vēlēšanām Talsu novadā nomainījās vara. Sešu Talsu novada domē ievēlēto partiju pārstāvji parakstīja vienošanās memorandu par sadarbību. Sadarbības memorandu parakstīja partijas "Mēs - Talsiem un novadam", Latvijas Zemnieku savienības, Latvijas Zaļās partijas, "Vienotības", "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Jaunās Konservatīvās partijas pārstāvji, kuriem kopā Talsu novada domē ir 12 no 17 deputātu vietām. Par domes priekšsēdētāju ar 12 balsīm "par" tika ievēlēts Zelderis.

Ārpus sadarbības memoranda palika iepriekšējā Talsu novada domes priekšsēdētāja Aivara Lācarus pārstāvētā partija "Talsu novada attīstībai" ar četriem deputātiem un Latvijas Reģionu apvienība, kas ieguva vienu deputāta vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!