Foto: PantherMedia/Scanpix
Šajā gadā Latvijai svarīgās tēmas būs finanses, nodokļi un stabilitāte, pauda sertificēta astroloģe Guna Kārkliņa.

Latvijas horoskopa karte līdz pavasarim ir mierīgāka un līdzsvarotāka, tajā iezīmējas attīstības un izaugsmes iespējas, kam vajadzētu būt turpinājumam tam, kas paveikts iepriekš. Savukārt no maija un vēlāk politiskā situācija un tautas noskaņojums var būt samērā mainīgs un saspringts.

Viena no aktuālākajām tēmām valstī joprojām būšot finanses - gan saistībā ar starptautiskajiem aizņēmumiem, gan saistībā ar nodokļu iekasēšanu. "Uzņēmējus, kas vēlas kaut ko darīt, nevajadzētu ar nodokļu politiku "spiest pie zemes". Diemžēl valsts horoskopā iezīmējas finanšu grūtības, turklāt ar tendenci, ka maksātājs gan tiešā, gan pārnestā nozīmē ir tauta," stāsta Kārkliņa. Pēc maija līdz gada beigām nodokļu iekasēšana valstij un nodokļu slogs uzņēmējiem un iedzīvotājiem var sagādāt diezgan lielas galvassāpes.

Valsts līmenī, iespējams, nāksies vērtēt mūsu stratēģiju, kurp virzāmies, kādi ir mērķi un valsts ilgtspējīgās attīstības vīzija. Noteikta ietekme uz iekšpolitiskām norisēm iespējama no ārvalstīm.

Ar dažādiem lēmumiem un izteikumiem visa gada garumā laiku pa laikam sabiedrības uzmanību sev pievērsīs Valsts prezidenta institūcija, tomēr daudzos gadījumos viedoklis tiks kritizēts un apšaubīts. Izskatās, ka valsts pirmā persona par saviem darbiem vai izteikumiem sabiedrībai liks runāt diezgan bieži.

Runājot par daudz apspriesto "pasaules galu" 2012.gada 21.decembrī, Kārkliņa teic, ka no astroloģiskā viedokļa šajā datumā nekādas "katastrofālas" un neparastas planētu kombinācijas neveidojas. Zināms risks gan pastāvot saistībā ar tehnoloģiskām ierīcēm, transportu, elektroenerģiju, internetu, komunikāciju tīkliem, ar ķīmiskām vielām, arī ar militārajām un citām spēka struktūrām. Taču dažādas problemātiskas planētu kombinācijas ir ik pa laikam, un krietni sarežģītākas esot bijušas 2010. un 2011.gadā.

Svarīga ietekme uz globālām lietām esot tam, ka dzīvojam laikā, kad tālās planētas maina savu atrašanos zodiaka zīmēs.

No šī gada 3.februāra Neptūns ieiet Zivju zīmē (kur uzturēsies līdz 2025.gadam). Šāds stāvoklis veicina garīgo spēju attīstību, radošo uzplaukumu, mūzikas un mākslas attīstību. Neptūns Zivīs ietekmē kolektīvo zemapziņu un iezīmē pārmaiņas globālā līmenī. Dabā šī pozīcija var veicināt plūdus un vētras. Urāna atrašanās Auna zīmē (2011.-2018.) savukārt rosina meklēt jaunus ceļus zinātnē un tehnoloģiju attīstībā, nāk ar revolucionārām idejām vai pat ar agresiju.

2008.gadā par lielām enerģijām un transformāciju atbildīgā planēta Plūtons iegāja Mežāža zīmē, kur atradīsies līdz 2024.gadam. Šāds stāvoklis iezīmē globālas pārmaiņas ekonomisko, politisko un valstisko varu struktūrās. Tam ir tendence drupināt veco kārtību, graut vecos ideālus. Starp Plūtonu un Urānu patlaban ir saspringtais kvadrāta aspekts (2009.-2016.). Urāns - tā ir enerģētika un tehnoloģijas, Plūtons ar zemes dzīlēm saistīti procesi, tajā skaitā zemestrīces, globālas katastrofas, arī atomenerģija. "Jautājumi par AES, kodoldrošību un elektroapgādi tuvākajos gados pasaulē būs aktuāli. Iespējamas problēmas, kas prasīs operatīvus un saprātīgus risinājumus. Šajā periodā nebūtu vēlams uzsākt nedz Visaginas, nedz citu AES celtniecību, un arī Černobiļas sarkofāgam derētu pievērst pietiekamu uzmanību," saka astroloģe, piebilstot, ka jaunajā gadā par garlaicību sūdzēties nevarēsim.

Ja kāds vēlas ievērot austrumnieku tradīcijas, tad Jauno gadu var svinēt arī 23.janvārī. Šajā dienā sākas Melnā jeb Ūdens Pūķa gads. Tas nesīs pārmaiņas un būs izaicinājums drosmīgajiem. Esot gaidāmi gan spoži uznācieni, gan izplēnēšana pelnos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!