Foto: LETA
Astronomiskā ziema, kas sākās ceturtdien plkst.7.30, Kurzemē un dažviet citviet Latvijā sagaidīta ar sarmu, vietām zemi klāj neliels sniegs un dažviet Kurzemē ceturtdien snieg, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Kurzemē sarma sāka veidoties jau diennakti iepriekš, un ceturtdienas rītā sarma ir daudzviet reģionā, tostarp Liepājā un Ventspilī, kā arī Zemgales rietumos. Vietumis Kurzemē sarma ir ļoti krāšņa. No Lietuvas rietumiem saņemtas ziņas pat par divus centimetrus biezu sarmu, turklāt Žemaitijas augstienē zemi klāj līdz 14 centimetriem bieza sniega sega.

Vietām Kurzemē nedaudz snieg, dažviet Latvijas rietumu un centrālajā daļā saglabājas migla un turpina veidoties sarma. Liepājas novērojumu stacijā uz dienvidiem no pilsētas ceturtdienas rītā izmērīta vidēji divus centimetrus bieza sniega kārtiņa, trīs centimetri sniega saglabājas arī Zosēnos (Vidzemes augstienē). Nedaudz sniega ir arī vietām citviet valstī, pārsvarā Kurzemē un Latgalē.

Gaisa temperatūra plkst.8 Latvijā bija no -0,1 grāda Rīgas centrā līdz -6 grādiem Mērsragā. Naktī Kurzemes ziemeļos gaisa temperatūra bija vēl par dažām grāda desmitdaļām zemāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!