Foto: Reuters/Scanpix

Ministru prezidente trešdien, 26. novembrī, Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) rīta raidījumā "900 sekundes" nenoliedza iespēju, ka nākamgad arī Latvijas teritorijā varētu tikt izvietoti ASV tanki.

Kā otrdien, 25.novembrī, ziņojuši ārzemju mediji, ASV armija daudzās NATO dalībvalstīs ieplānojusi izvietot kopumā 150 tankus. Daļa no bruņutehnikas tiks izvietota Austrumeiropā, ziņojis ASV armijas ģenerālleitnants Bens Hodžs.

Pēc viņa teiktā Austrumeiropā tanki tiks izvietoti saistībā ar agresīvo Krievijas politiku un lielvalsts iebrukumu Ukrainā. Bruņutehnikas izvietošana notiks kā daļa no militārās operācijas "Atlantic Resolve", kuras mērķis ir stiprināt Polijas un Baltijas valstu drošību.Līdz ar bruņutehniku Eiropā ieradīsies arī ASV karavīri, kuri piedalīsies mācībās.

Jau ziņots, ka tikšanās laikā ar Latvijas prezidentu Andri Bērziņu NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs žurnālistiem sacījis, ka Latvija tiešām ir uzticīgs sabiedrotais aliansei, tā augsti vērtē šo nostāju un ir gatava aizstāvēt savus sabiedrotos pret jebkādu apdraudējumu.

Baltijas valstu aizstāvībā ir vairāku NATO valstu bruņoto spēku dalībnieki, sacīja Stoltenbergs, uzsverot, ka viņa galvenā prioritāte amatā ir ieviest šo rīcības plānu pilnā apmērā. Tāpēc ir svarīgi, lai visu NATO dalībvalstu valdības pieņemtu lēmumu palielināt militāro aizsardzības budžetu par 2% no valsts IKP līdz 2020.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!