ASV Jūras spēku sekretāru Rejs Mabus (Ray Mabus) ceturtdien, tiekoties ar Latvijas prezidentu Valdi Zatleru, atzinīgi novērtējis Latvijas aktīvo dalību NATO, gan misijā Afganistānā, gan kā arī par Latvijas aktīvo dalību un sadarbību dažādu militāro mācību ietvaros, portālu "Delfi" informē Prezidenta preses dienests.

Tāpat ASV Jūras spēku sekretārs augsti vērtēja Latvijas atbalstu nemilitāro preču tranzītam caur Rīgas ostu uz Afganistānu.

Valsts prezidents Valdis Zatlers ar ASV Jūras spēku sekretāru Reju Mabus tikās, lai pārrunātu Latvijas un ASV aizsardzības aktualitātes un Latvijas - ASV sadarbību drošības un aizsardzības jomā.

Tikšanās laikā Valsts prezidents pateicās ASV par gaisa patrulēšanu Baltijas gaisa telpā, kā arī pozitīvi novērtēja "BALTOPS 2010" militārās mācības, kurās Latvijas karavīri apguva profesionālās sadarbības iemaņas. Prezidents Zatlers norādīja, ka arī gaidāmās militārās mācības "Sabre Strike 2011" būs nozīmīgs solis uz Ziemeļatlantijas līguma 5.paragrāfa praktisku īstenošanu visā alianses darbības teritorijā.

Valsts prezidents un Jūras spēku sekretārs sarunu noslēgumā apsprieda izglītības nozīmību Afganistānā un nepieciešamību attīstīt pašu afgāņu spēju pārņemt rūpes par savu valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!