Foto: VUGD

Ar ASV finansējumu šogad Latvijā būs rekonstruēti astoņi jauni ugunsdzēsēju depo, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

ASV Bruņoto spēku Virspavēlniecība Eiropā sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā šogad pabeigs būvniecības projektus astoņos Latvijas VUGD depo ar kopējo vērtību 2,3 miljoni ASV dolāru (apmēram 1,15 miljoni latu). Strenčos, Valkā, Gulbenē, Līvānos, Ķeipenē un Aizkrauklē remonts ir jau pabeigts, renovācija vēl turpinās Liepājā un Ventspilī.

Projektā uzlabotas depo ēkas, uzlabojot ugunsdzēsēju darba apstākļus. Strenčos, Gulbenē, Aizkrauklē un Ventspilī ir arī piebūvēti klāt papildu garāžas boksi, lai tajos būtu iespējams izvietot modernu glābšanas tehniku.

VUGD Gulbenes daļas komandieris Vijārs Griķis atzīst, ka ir prieks par pabeigto projektu, kas būtiski uzlabos ugunsdzēsēju reaģēšanas spēju. "Gandarījums, ka Gulbenē ir vēl viena sakopta un skaista celtne, un, protams, arī operatīvais izbraukuma laiks viennozīmīgi ir uzlabojies. Es domāju, ka visi mūsu novada iedzīvotāji ir ieguvēji," uzsvēris Griķis.

Pēc projektu pabeigšanas ASV Vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs ir ieplānojis vairākus jaunus projektus sadarbībā ar Latvijas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu. Februāra sākumā jau uzsākta rekonstrukcija Kuldīgā, kur paredzēts atjaunot šobrīd neizmantotās Kuldīgas slimnīcas telpas, lai tur izvietotu Kurzemes reģionālo vadības un dispečeru centru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!