Latvijā trešdien ieradīsies trīs ASV Starptautisko tieslietu studiju aizsardzības institūta pasniedzēji, kas Latvijas armijas un Aizsardzības ministrijas personālam pasniegs divus seminārus par aizsardzības likumdošanu un masu saziņas līdzekļu un bruņoto spēku sadarbību.
Seminārus rīko ASV vēstniecība Rīgā ASV valdības paplašinātās starptautiskās militārās izglītības un mācību programmas ietvaros. Iepriekš Latvijā notikuši jau astoņi šīs programmas semināri.

Seminārs 7. un 8.septembrī būs domāts Latvijas Aizsardzības ministrijas atbildīgajam personālam un Sabiedrisko attiecību nodaļas darbiniekiem. Otrs seminārs notiks no 13. līdz 15.septembrim, un tajā piedalīsies Nacionālo bruņoto spēku preses virsnieki.

Abos semināros dalībnieki iepazīsies ar ASV bruņoto spēku pieredzi sadarbībā ar masu saziņas līdzekļiem, kā arī diskutēs par to, kā šo sadarbību padarīt efektīvāku Latvijā. Paredzētas arī vairākas praktiskas nodarbības, piemēram, preses konferences rīkošana un diskusijas par konkrētiem gadījumiem, ar kādiem jāsaskaras bruņoto spēku preses virsniekiem.

Laikā starp abiem semināriem viesi iepazīsies ar Latvijas bruņotajiem spēkiem, kā arī nolasīs lekciju Latvijas Universitātē.

Seminārs noslēgsies 15.septembrī ar svinīgu ceremoniju, kuras laikā semināru dalībnieki saņems sertifikātus par veiksmīgu kursa pabeigšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!