Foto: AFP/Scanpix

ASV un Eiropas Savienības (ES) augsta ranga amatpersonas Rīgā notikušajā Transatlantiskā likumdevēju dialoga 76.sanāksmē kopīgi pieņemtajā paziņojumā vienojās par nepieciešamību pastiprināt sankcijas pret Krieviju, ja netiks ievērota Minskas vienošanās, vai arī ja vardarbība Ukrainā pastiprināsies, uzzināja parlamentā.

Sanāksmē kopīgi pieņemtajā paziņojumā norādīts, ka ES un ASV stingri nosoda pašlaik notiekošo Ukrainas suverenitātes un teritoriālās integritātes pārkāpšanu.

"Ja Minskas uguns pārtraukšanas vienošanās netiks īstenota vai vardarbība pastiprināsies, mēs aicinām pastiprināt sankcijas pret Krieviju. Krievijas agresija ir drauds vienotai un brīvai Eiropai," teikts paziņojumā.

Tāpat ES un ASV politiķi norāda, ka tiek atzītas jebkuras valsts suverēnās tiesības tiekties uz dalību ES vai NATO.

Saeimā sestdien un svētdien norisinājās ES-ASV Transatlantiskā likumdevēju dialoga 76.sanāksme, kurā piedalījās 30 deputātu no Eiropas Parlamenta un ASV Kongresa.

EP un ASV kongresa starpparlamentārās attiecības nodibinātas 1972.gadā. Abas delegācijas regulāri satiekas divas reizes gadā Eiropā un ASV. Tikšanās, kas notiek Eiropas Savienībā, parasti tiek rīkotas ES prezidējošās valsts galvaspilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!