ASV vēstniece Latvijā Ketrīna Toda Beilija (Catherine Todd Bailey) norāda uz nepieciešamību nodrošināt atklātību Rīgas Brīvostas darbā un mainīt attieksmi pret ostā strādājošajiem uzņēmējiem.
Vēstniece ceturtdien, tiekoties ar Rīgas mēru Aivaru Aksenoku pauda cerību, ka mainīsies attieksme pret uzņēmējiem Rīgas brīvostā, tiks nodrošināta caurskatāmība un atklātība brīvostas darbībā un labvēlīga uzņēmējdarbības vide tajā, portālu “Delfi” informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Ostas jautājums tika skarts pēc vēstnieces iniciatīvas, portālam sacīja mēra preses sekretāre Laila Spaliņa, taču plašāku informāciju par to nesniedza.

ASV vēstniecība iepriekš norādīja arī uz nepieciešamību nodrošināt atklātību Ventspils naftas tranzīta uzņēmumos, dodot mājienu, ka tas veicinātu naftas plūsmas atjaunošanu uz Ventspili, par ko interese esot arī ASV uzņēmējiem.

Rīgas brīvostā nestrādā starptautiski pazīstamas ASV kompānijas, un publiski nav izskanējušas ziņas par to interesi ienākt Rīgā, taču dažos Rīgas ostā strādājošos uzņēmumos ieguldīts arī ASV kapitāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!