Foto: EPA/LETA

ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere piedalīsies seksuālo minoritāšu organizācijas "Mozaīka" 2.jūnijā plānotajā gājienā jeb Rīgas praidā, tāpat pasākumā plāno piedalīties ASV vēstnieks Igaunijā un arī kāda augsta amatpersona no ASV Valsts departamentā, trešdien vēstīja LNT Ziņas.


LNT atgādināja, ka ārvalstu diplomāti arī līdz šim piedalījušies Rīgas praidā, bet ASV vēstniece to darīs pirmo reizi.

ASV vēstniecības Latvijā preses un kultūras atašeja Eimija Storova LNT "Ziņām" skaidroja, ka vēstniece piedalīsies praidā, jo tas saskan ar prezidenta Baraka Obamas politiku un ASV ārpolitiku, jo seksuālo minoritāšu tiesības ir cilvēktiesības un cilvēktiesības ir arī seksuālo minoritāšu tiesības.

Pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) LNT "Ziņām" norādījis, ka lēmumu par praida saskaņošanu vai aizliegšanu pieņems maija beigās, un tas, ka pasākumā plāno piedalīties ārvalstu diplomāti, šo lēmumu neietekmēs. Radzevičs uzsvēra, ka pasākumu saskaņošanai galvenais kritērijs ir drošība.

Jau ziņots, ka pilsētas izpilddirektoram būs jāpieņem lēmums, vai atļaut lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības  "Mozaīka" pieteikto gājienu, kas paredzēts 2.jūnijā. Plānotais dalībnieku skaits ir aptuveni 650 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!