Foto: AFP/Scanpix

Par Vimbldonas tenisa čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra uzvarētāju svētdien pārliecinoši kļuvis brits Endijs Marejs.

Ar otro numuru turnīrā izsētais 26 gadus vecais Marejs trīs setos ar rezultātu 6-4, 7-5, 6-4 pieveica pasaules pirmo raketi Novāku Džokoviču no Serbijas. Lai arī cīņa bija visai spraiga, tomēr trīs setu uzvaru var uzskatīt par pārliecinošu Mareja uzvaru.

Finālmača laikā Marejs izmantoja septiņas no 17 breikbumbām, kamēr Džokovičam šis rādītājs bija vien četras no 13. Tāpat Marejs pieļāvā mazāk dubultkļūdas - divas pretstatā Džokoviča četrām -, un viņa kontā deviņas netveramās serves, kamēr serbam vien četras.

Līdz ar panākumu Marejs kļuvis par pirmo britu 77 gadu laikā, kuram izdevies triumfēt Vimbldonas vīriešu vienspēļu turnīrā.

Kamēr Džokovičs savas sportista karjeras laikā līdz šim "Grand Slam" vienspēļu turnīros bija triumfējis jau sešas reizes, bet vēl četras reizes kļuvis par vicečempionu, Mareja kontā līdz šim bija tikai viens tituls, kas pērn tika izcīnīts ASV atklātajā čempionātā. Tiesa, viņš piecas reizes kļuvis par "Grand Slam" turnīru vicečempionu.

Šis Marejam bija jau 30."Grand Slam" turnīrs viņa tenisista karjeras laikā.

Marejs tagad uzvarējis jau 18 mačos pēc kārtas uz zāles seguma, jo pērn viņš augustā triumfēja Londonas olimpiskajās spēlēs. Savukārt Vimbldonā pērn finālmačā skots piekāpās Rodžeram Federeram.

Kā ziņots, Džokovičs Vimbldonas finālā iekļuva ar 7-5, 4-6, 7-6 (7:2), 6-7 (6:8), 6-3 uzveicot argentīnieti Huanu Martinu del Potro, kas bija ilgākais pusfināla mačs šī turnīra vēsturē. Savukārt Marejs pusfinālā spēja salauzt poļa Ježija Janoviča pretestību - 6-7 (2:7), 6-4, 6-4, 6-3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!