Foto: LETA

ASV vēstniecība dāvinājusi Covid-19 testus un laboratorijas aprīkojumu Latvijas Aizsardzības ministrijai (AM) un Veselības ministrijai (VM) 200 000 dolāru (aptuveni 177 163 eiro) vērtībā, portālu "Delfi" informēja vēstniecībā.

Piektdien, 12. jūnijā, ASV vēstnieks Džons Kārvails pasniedza AM un VM Covid-19 testēšanas komplektus un laboratorijas aprīkojumu 4000 testu veikšanai.

ASV ieguldījums Starptautiskās Atomenerģijas aģentūras solidaritātes fondā 200 000 dolāru apmērā sedza testu izmaksas.

Covid-19 testi vēl vairāk veicinās Latvijas iespējas noteikt, izolēt un ierobežot vīrusa izplatību, norādīja vēstniecībā.

Latvijas valdības vārdā dāvinājumu saņēma veselības ministre Ilze Viņķele (AP) un aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

"Savlaicīgi reaģējot, Latvija ir paveikusi izcilu darbu, cīnoties pret Covid-19 un pasargājot savus iedzīvotājus. Mums ir gods atbalstīt Latvijas valdības nepārtraukto darbu, piegādājot šos svarīgos testus, un demonstrēt ASV nelokāmo atbalstu Latvijai kā mūsu draugam un sabiedrotajam," norādīja vēstnieks Kārvails.

Šī gada maijā ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs īstenoja divus sadarbības projektus Covid-19 izplatības ierobežošanai. AM un VM tika pasniegti roku un virsmu dezinfekcijas līdzekļi, kā arī vienreizlietojamie cimdi 30 000 dolāru (aptuveni 26 467 eiro) vērtībā.

ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs Civilās sadarbības programmā cieši sadarbojas arī ar citām valsts iestādēm: Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, reģionālajām pašvaldībām, skolām, pansionātiem un bērnu namiem.

Kopš 2007. gada ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs ir īstenojis vairāk nekā 45 projektus, kuru kopējais finansējums ir aptuveni 10 miljoni ASV dolāru. Projektu īstenošanā tiek piesaistīti Latvijas uzņēmumi, tādējādi veidojot tiešu ieguldījumu Latvijas ekonomikā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!