Foto: AFP/Scanpix
Premjers Valdis Dombrovskis pagājušo ceturtdien Ņujorkā piedalījās diskusijā, kuras dalībnieks bija arī starptautiskais finanšu oligarhs, miljardieris Džordžs Soross, kurš esot interesējies, kā mazināt Latvijas vietējo oligarhu varu, otrdien ziņo "Neatkarīgā".

Dombrovskis ar Sorosu ticies pie ASV domnīcas Starptautisko attiecību padome apaļā galda. Domnīcas Starptautisko attiecību padome direktoru padomē Soross ir bijis dažādos laika periodos, un viņš ir izveidojis identiskas struktūras arī citur pasaulē – piemēram, viņa dibinātajā "European Counsil on Foreign Relations" dalībniece ir arī kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (V).

Pagājušās ceturtdienas pasākumā Ņujorkā Dombrovskis prezentējis paša sarakstīto grāmatu par krīzes pārvarēšanu. Dombrovska preses sekretārs Mārtiņš Panke laikrakstam noliedza, ka premjers ar Sorosu būtu ticies divatā. Pēc viņa teiktā, Soross bijis tikai viens no trīsdesmit diskusijas dalībniekiem. Viņš noliedza arī to, ka premjers ar Sorosu kopā ēduši pusdienas.

Diksusijas laikā pie apaļā galda Soross uzdevis Dombrovskim tikai divus jautājumus – par radikālu izdevumu samazināšanu budžetā un par gaidāmajām vēlēšanām. To sakarā starptautiskās finanšu oligarhijas pārstāvis interesējies, kā mazināt vietējo oligarhu ietekmi Latvijā, ziņo laikraksts.

"Premjers sniedza savu prezentāciju. Viņš pastāstīja par Latvijas ekonomisko situāciju un iemesliem, kuri valsti noveda pie finanšu un ekonomiskās krīzes, un to, ko valdības darīja, lai cīnītos ar krīzes sekām; to, kāda ir pašreizējā situācija un kādas ir perspektīvas. Atsevišķas sarunas ar Sorosu nebija, bet Soross premjeram uzdeva jautājumus," tikšanos atminējās Panke, kurš bija viens no tās dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!