Augstākā tiesa (AT) atzinusi, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rīkojies likumīgi, sastādot administratīvā pārkāpuma protokolu politiskajai apvienībai PCTVL par savlaicīgu revidenta ziņojuma neiesniegšanu.
Savlaicīgi neiesniedzot revidenta ziņojumu PCTVL nokavēja Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 8. panta pirmajā daļā noteikto ikgadējās finansiālās darbības deklarācijas, t.sk. zvērināta revidenta atzinuma iesniegšanu kārtību (termiņu). Par to PCTVL tika piemērots naudas sods 250 latu apmērā.

AT Senāta Administratīvo lietu departaments atteicies ierosināt kasācijas tiesvedību šajā lietā. AT lēmums nav pārsūdzams.

Arī pirmās instances un apelācijas instances tiesas noraidīja PCTVL sūdzības par KNAB lēmumu saistībā ar partijas saukšanu pie administratīvās atbildības. Administratīvā rajona tiesa atzina, ka revidenta atzinuma neiesniegšana likumā noteiktajā termiņā ir atzīstama par ikgadējās finansiālās darbības deklarācijas iesniegšanas kārtības neievērošanu, līdz ar to KNAB bija pamats piemērot attiecīgo Administratīvo pārkāpumu kodeksa normu. Turklāt tiesa secināja, ka PCTVL attieksme pret likumā noteikto darbību pildīšanu nav bijusi godprātīga – zvērināta revidenta atzinums ne tikai nebija iesniegts, bet arī nebija sagatavots līdz 2005. gada 1. martam, tādējādi administratīvo pārkāpumu nevarēja atzīt par maznozīmīgu.

Saskaņā ar likumu, partijai ik gadu līdz 1. martam jāiesniedz finansiālās darbības deklarāciju, pievienojot tai zvērināta revidenta atzinumu par finansiālo un saimniecisko darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!