Augstākās tiesas (AT) Senāts šodien noraidīja bijušā Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" (RS) darbinieka Oļega Proņina kasācijas sūdzību par Rīgas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru apmierināta uzņēmuma prasība par darba attiecību izbeigšanu.
Senāts atstāja spēkā Rīgas apgabaltiesas 2007. gada maijā pieņemto spriedumu, ar kuru apmierināta RS prasība par darba attiecību izbeigšanu, informēja tiesas preses sekretāre Baiba Kataja.

RS preses sekretāre Iluta Bērziņa iepriekš informēja, ka uzņēmums vēlējās atlaist Proņinu, jo viņš, veicot transportlīdzekļa vadītāja pienākumus, ir otrreiz tirgojis jau iepriekš pārdotas biļetes.

Tāpēc RS vērsās tiesā ar prasību izbeigt darba attiecības ar Proņinu saistībā ar Darba likuma punktu, kas nosaka: ja darbinieks ir rīkojies prettiesiski un līdz ar to ir zaudējis darba devēja uzticību, ir pamats, lai izbeigtu darba attiecības, skaidroja Bērziņa.

Viņa norādīja, ka uzņēmuma iekšējās pārbaudēs ir konstatēts, ka Proņins, veicot transporta līdzekļa vadītāja pienākumus, pārkāpis biļešu tirdzniecības kārtību.

Proņins tolaik uzņēmuma pārstāves komentārus par atklātajiem pārkāpumiem biļešu tirdzniecībā noraidīja.

Viņš uzsvēra, ka RS kontrolējošo iestāžu ziņojumi par pārkāpumiem biļešu tirdzniecībā ir falsificēti un neatbilst patiesībai.

Sākotnēji RS prasību pret Proņinu 2006. gada 10. februārī apmierināja Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa, taču šo spriedumu atcēla un RS prasību 2006. gada 28. jūnijā noraidīja Rīgas apgabaltiesa.

Spriedums tika pārsūdzēts Augstākās tiesas Senātā, kas 2007. gada 31. janvārī šo spriedumu atcēla un lika lietu atkārtoti izskatīt apgabaltiesai, kas pērn maijā pieņēma RS labvēlīgu spriedumu. Proņins iesniedza kasācijas sūdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!