Saeimas izmeklēšanas komisijas vadītājs Jānis Ādamsons darīs visu iespējamo, lai panāktu ģenerālprokurora Jāņa Skrastiņa darbības pārbaudi. Tā Ādamsons BNS komentēja Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāja Andra Guļāna lēmumu nenorīkot īpaši pilnvarotu tiesnesi Skrastiņa darbības pārbaudei.
Ādamsons uzskata, ka šāds Guļāna lēmums ir "tiesisks nihilisms" un, viņaprāt, lēmums pierāda, ka katrs var interpretēt likumus pēc sava uzskata.

"Tas ir spļāviens sejā deputātiem," atzina Ādamsons.

Viņš pagaidām atturējās sīkāk izteikties par savu tālāko rīcību, jo pašreiz neesot Rīgā un nevar sīkāk iepazīties ar AT priekšsēdētāja lēmuma pamatotību.

Ādamsons Rīgā atgriezīšoties trešdien vai ceturtdien un tad arī lemšot par tālāko rīcību. Tomēr jau tagad esot skaidrs, ka arī otrs atteikums ierosināt Skrastiņa darbības pārbaudi viņu neapturēšot.

AT priekšsēdētājs paziņoja par lēmumu nenorīkot īpaši pilnvarotu tiesnesi Skrastiņa darbības pārbaudei, jo deputātu pieprasījums neatbilst prokuratūras likumā noteiktajām prasībām.

Deputātu iesniegtos dokumentus Guļāns atdošot atpakaļ Ādamsonam.

Ģenerālprokurors Jānis Skrastiņš uzskata, ka Saeimas deputāti iesniegs papildus dokumentus Augstākās tiesas priekšsēdētājam Andrim Guļānam, lai uzsāktu viņa darbības pārbaudi pedofilijas lietas izmeklēšanā.

Pēc Skrastiņa domām, Latvijas sabiedrība gaida izvērtējumu par viņa darbību šajā lietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!