Rīgas dome trešdien nosūtīja uzaicinājumu septiņām firmām piedalīties slēgtajā konkursā par tiesībām izstrādāt Latvijas Nacionālā teātra restaurācijas projektu, bet domes kultūras komiteja atbalstīja triju miljonu latu investīciju piešķiršanu teātra rekonstrukcijai.
Domes Īpašuma pārvaldes direktors Oļegs Burovs informēja, ka konkursā uzaicinātas piedalīties firmas "Aiga", "Graf X", "Konvents", "Kroks", "Nams 3", NIA un "Restaurators". Īpašuma departamenta direktors trešdien nosūtīja firmām uzaicinājumu piedalīties konkursā. Firmām priekšlikumi būs jāiesniedz mēneša laikā. Firmas izvēlētas, ņemot vērā darba specifiku, konkursā piedalīsies firmas, kurām ir licence restaurācijas darbiem.

Savukārt domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komiteja trešdien atbalstīja triju miljonu latu investīciju piešķiršanu teātra rekonstrukcijas projekta realizācijai. Rīgas reģionālā valsts darba inspekcija septembrī uz divām nedēļām apturēja teātra darbību teātra ēkas tehniskā stāvokļa dēļ, jo naktī no 6. uz 7.septembri nelielā platībā nobruka skatītāju zāles griestu apmetums, kas ļauj griestus uzskatīt par avārijas stāvoklī esošiem. Pašlaik griesti ir apsegti ar drošības sietu un 24.septembrī teātrim atļāva atsākt darbību.

Teātra remonta projektu pašlaik izstrādā firma "Graf X", un remontdarbi varētu izmaksāt 6 miljonus latu. Bet teātrim nepieciešama arī pilnīga rekonstrukcija, kuras projektu izstrādās slēgta konkursa uzvarētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!