Foto: DELFI

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien konceptuāli atbalstīja valdības virzītos grozījumus Covid-19 seku pārvarēšanas likumā, kas Saeimas deputātam Aldim Gobzemam, ja viņš izšķirtos par šādu soli, varētu pavērt ceļu partijas dibināšanas iespējai Covid-19 ierobežojumu laikā.

Covid-19 izplatības mazināšanai noteikto ierobežojumu dēļ politiķim bija liegts 22. novembrī organizēt partijas dibināšanas pasākumu.

Gobzems pirms vairākiem mēnešiem bija plānojis partiju dibināt šajā datumā, kad vēl nebija zināms, ka tas sakritīs ar izsludināto ārkārtējo situāciju.

Budžeta komisijas atbalstītās izmaiņas paredz iespēja politiskās partijas dibinātāju sapulci rīkot attālināti, ja pulcēšanās ierobežojumu dēļ to nav iespējams sarīkot klātienē.

Šādā attālinātā partijas dibinātāju sapulcē nepiedalīsies zvērināts notārs, bet katram dibinātājam desmit dienu laikā pēc sapulces būs jāierodas pie jebkura zvērināta notāra un jāapliecina ar savu parakstu piekrišana lēmumam par partijas dibināšanu. Saņemot zvērināta notāra apliecinājumu, pieteikums par partijas dibināšanu būs jāiesniedz Uzņēmumu reģistrā.

Par šīm izmaiņām Saeimai vēl būs jālemj vismaz divos lasījumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!