Foto: Publicitātes foto
Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja pirmdien atbalstīja lēmumu par papildus gultasvietu atvēršanu Covid-19 slimniekiem Rīgas 1. un 2. slimnīcā.

Plānots, ka katrā no slimnīcām tiks ierīkotas 150 gultasvietas.

Lai gan pagājušajā nedēļā Rīgas dome atbalstīja 50 vietu izveidi Covid-19 slimniekiem un abu slimnīcu iesaisti citu pacientu uzņemšanā, tādējādi atslogojot lielās universitātes slimnīcas, Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte deputātus informēja, ka Veselības ministrija lūgusi palielināt Covid-19 pacientu uzņemšanas iespējas Rīgas pašvaldības slimnīcās.

Domes lēmumprojekts arī paredz, ja no valsts netiek piešķirts finansējums SIA "Rīgas 2. slimnīca" skābekļa sistēmas izbūvei, kas nepieciešama, lai nodrošinātu stacionārā Covid-19 pacientu ārstēšanai nepieciešamo skābekļa plūsmu, tad šīs izmaksas sedzamas no Rīgas pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Kā informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde, Rīgas 2. slimnīca tiks pārprofilēta tikai Covid-19 pacientu ārstēšanai.

Galīgais lēmums vēl būs jāpieņem Rīgas domes sēdē, kas plānota otrdien, 2. novembrī.

Kā deputātus pirmdien informēja Kondrāte, Rīgas 1. slimnīcā tiek ievesti pacienti, kuru stāvoklis ir smags. Lai gan liela daļa pirmo šurp atvesto pacientu jau esot izrakstīta, tomēr divi pacienti 1.slimnīcā esot miruši.

Kondrāte informēja, ka valsts finansējums par Covid-19 pacientu uzņemšanu tiek saņemts novēloti. 1. slimnīca par pavasarī uzņemtajiem pacientiem finansējumu saņēma tikai tagad, pirms atkal tika veikts pieprasījums par Covid-19 pacientu uzņemšanu.

Pašlaik Rīgas 2. slimnīcā no 150 nepieciešamajām Covid-19 gultām, tikai 16 gultām esot skābekļa piegāde.

Rīgas domes Kapitālsabiedrību pārvaldes vadītāja Ilze Spūle-Statkus deputātus informēja, ka 2. slimnīca jau gada sākumā bija pieprasījusi papildu valsts finansējumu skābekļa pievadu izbūvei, lai varētu ierīkot vietas Covid-19 pacientiem. Taču nepieciešamo finansējumu valsts neesot piešķīrusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!