Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komiteja šodien konceptuāli atbalstīja novembrī pēkšņā nāvē mirušā Latvijas hokejista Sergeja Žoltoka vārda piešķiršanu Rīgas 55.vidusskolai.
Paredzēts, ka deputāti šo jautājumu atkārtoti skatīs nākamā gada janvārī, kad tiks izvēlēts un apstiprināts precīzs skolas nosaukums. Iecerēts, ka skolai nosaukums tiks mainīts nākamajā mācību gadā, jo tūlītēja nosaukuma maiņa radītu sarežģījumus 2004./2005.mācību gadu beigu eksāmenu organizēšanā.

Kā aģentūrai LETA paskaidroja Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejas priekšsēdētājs Guntars Jirgensons (LSDSP), skolas nosaukuma maiņai šajā gadījumā nav nepieciešams domes lēmums. Par to var lemt domes komiteja, jo netiek mainīts izglītības iestādes statuss.

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja veterāni ir parakstījuši vēstuli Rīgas domei ar lūgumu Rīgas 55.vidusskolu un hokeja skolu "Rīga" pārdēvēt Žoltoka vārdā.

Vēstuli, kas adresēta Rīgas domes priekšsēdētājam Gundaram Bojāram (LSDSP), parakstījuši tādi kādreiz pazīstami hokejisti kā Helmuts Balderis, Vitālijs Samoilovs, Leonīds Beresņevs, Oļegs Znaroks, Vjačeslavs Nazarovs, Andrejs Maticins un Anatolijs Jemeļjaņenko.

Kā norādīts deputātiem sagatavotajos materiālos, Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departaments uzskata, ka skolas nosaukuma maiņa varētu tikt saistīta ar izglītības sporta virziena izglītības programmas īstenošanu sadarbībā ar hokeja skolu "Rīga".

Savukārt nosaukuma maiņa hokeja skolai "Rīga" nav vēlama, jo tas radītu situāciju, ka divām izglītības iestādēm būtu gandrīz vienādi nosaukumi, atzīmē departaments.

Priekšlikums par Sergeja Žoltoka vārda piešķiršanu tika atbalstīts arī 55.vidusskolas Pedagoģiskās padomes sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!