Latvijas sabiedrības atbalsts NATO ir pārliecinoši pozitīvs un stabils - valsts dalību Ziemeļatlantijas aliansē atzinīgi vērtē divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju, liecina tirgus un sabiedriskās domes izpētes firmas "Latvijas fakti" jūnijā veiktā aptauja.

Pēc aptaujas datiem, 67,4% Latvijas iedzīvotāju atbalsta Latvijas dalību NATO vai pret to neiebilst, informēja Ārlietu ministrija (ĀM).

Salīdzinot ar "Latvijas faktu" 2002.gada jūlijā un decembrī veikto aptauju rezultātiem, kad pozitīva attieksme pret iestāšanos NATO bija attiecīgi 66,1% un 68,5% iedzīvotāju, var secināt, ka sabiedrības attieksme pret Latvijas dalību NATO ir stabilizējusies un kļuvusi pārliecinoši pozitīva, norāda ĀM.

Runājot par pozitīvās attieksmes iemesliem, jūnija šī gada aptaujā katrs trešais aptaujas dalībnieks atbildēja, ka atbalsta Latvijas dalību NATO, jo tā veicinās valsts un iedzīvotāju drošību.

Tikmēr nedaudz ir krities to iedzīvotāju skaits, kas nevēlas Latvijas dalību NATO. Noliedzošu attieksmi pret Latvijas virzību uz NATO pauda 24,2%, kas ir par 1,8% mazāk nekā pērnā gada decembrī un par 2,4% mazāk nekā jūlijā.

"Latvijas faktu" pēdējā aptauja par Latvijas sabiedrības attieksmi pret Latvijas dalību NATO norāda arī uz pozitīvo tendenci, ka ar katru aptauju pakāpeniski samazinās to respondentu skaits, kas vēlētos saņemt vairāk informācijas par Latvijas virzību un NATO. Tas liecina, ka sabiedrībā pieaug informētība par Latvijas integrāciju NATO.

Savukārt, izvērtējot Latvijas karavīru dalību NATO miera uzturēšanās misijās, 57,3% Latvijas iedzīvotāju to atbalsta, no tiem 46,8% dod savu piekrišanu, ja tiek ievērots brīvprātības princips. Savukārt 18,1% iebilst pret Latvijas dalību miera misijās, 15,3% respondentu neiebilst, bet arī neuzskata par būtisku valsts dalību miera misijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!