Foto: LETA

Latvijas televīzija (LTV), atsaucoties uz SDKS, vēsta, ka politiskā partija "Saskaņa" mēneša laikā partiju popularitātes reitingā no pirmās vietas nokritusi uz ceturto.

LTV raidījums "Panorāma" ziņo, ka labākos reintingus uzrādījusi koalīcijas vadošā partijā "Jaunā Vienotība". Uz jautājumu "Ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, par kuru partiju jūs balsotu?" martā 9,4% respondenti balsotu par JV, 7,7% balsotu par ZZS, 7,2% balsotu par NA, bet par "Saskaņu" balsotu 6,7% vēlētāju.

"Saskaņa" ir zaudējusi 3,4%.

"Karš, es teiktu, salīdzinoši sīkas, bet nianses ir ieviesis. Un tas lielais efekts ir tas, viņš vienkārši saistīts ar cilvēku psiholoģiju, ka tajā brīdī, kad notiek šādas lietas, ļoti daudzi, pat bieži zemapziņā, saprot, ka tas, kas notiek, ir tik briesmīgs, ka mums jānoliek mūsu sīkie kašķi pie malas," sarunā par "Panorāmu" komentējis sociologs Arnis Kaktiņš.

Piektajā vietā reitingos ierindojusies partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP), kuriem seko "Progresīvie", Latvijas Krievu savienība (LKS), "Konservatīvie". Pēc tam "Latvija pirmajā vietā", Latvijas Reģionu apvienība, "Stabilitātei", partija "Katram un katrai", "Republika", bet aptauju noslēdz "Par cilvēcīgu Latviju".

Jāmin gan, ka 29% no aptaujātajiem ir norādījuši, ka nav izlēmuši par ko balsot.

SKDS aptauja par partiju popularitāti veikta martā, aptaujājot 1820 balsstiesīgos Latvijas iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!