Foto: F64

Otrdien, 29. jūnijā, atbalstu Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā neguva opozīcijas deputāta Andra Morozova (S) priekšlikums izveidot darba grupu SIA "Rīgas meži" un SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" apvienošanai.

Kā pamatoja deputāts, Rīgas pilsētas pašvaldībai ir divas kapitālsabiedrības ar līdzvērtīgu virzienu un vīziju – dabas un faunas saglabāšanu, attīstīšanu un pilnveidošanu – SIA "Rīgas meži" un SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs".

Morozovs norādīja, ka zooloģiskais dārzs savas darbības nodrošināšanai gan iepērk, gan arī lūdz līdzcilvēku palīdzību tādu preču iegādei, kuras ir brīvi pieejams SIA "Rīgas meži", piemēram, kokmateriāli, koksne (ekspozīciju izveidei), blakus produkti – miza, šķelda, skaidas, tie ir tie produkti, kas noder ikdienas uzturēšanas darbos.

Savukārt "Rīgas meži" savas darbības ietvaros paliek ziedu un stādu pārpalikumi, kurus var izmantot SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" teritorijas apzaļumošanai, Rīgas parkos tiek pļauta zāle, ko savācot, var izmantot vairākām funkcijām SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" ikdienas uzturēšanas darbos.

Līdz ar to deputāta piedāvājums bija izvērtēt abu uzņēmumu reorganizāciju, SIA "Rīgas meži" pievienojot SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" - šāds risinājums ļautu palielināt darbinieku atalgojuma apmēru, samazinot abu uzņēmumu administratīvo darbinieku skaitu.

Lai šādu reorganizāciju veiktu, Morozovs aicināja izveidot darba grupu ar deputātiem, abiem uzņēmumiem, Mājokļu un vides departamenta, Finanšu departamenta, Rīgas domes Juridiskās pārvaldes un nozares ekspertiem.

Septiņiem deputātiem balsojot "pret", šis priekšlikums komitejas sēdē netika atbalstīts.

Komitejas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis (PP) norādīja, ka priekšlikumam trūkst pamatojuma, lai deputāti veltītu resursus, lai strādātu darbā grupā, jo abu uzņēmumu plašāka sadarbība ir panākama arī bez apvienošanas un valdes locekļu skaita samazināšanas.

Tāpat mežu apsaimniekošana un dzīvnieku uzturēšana prasa atšķirīgu darbinieku kvalifikāciju, norādīja Cepurītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!