Partiju apvienība "Atbildība" par premjera kandidātu izvirzījusi ekonomikas zinātņu doktoru, Latvijas Ekonomistu asociācijas valdes priekšsēdētāju Ivaru Brīveru.

Apvienība portālam "Delfi" norādīja, ka Brīvers "ir viens no Latvijas pieredzējušākajiem ekonomistiem, turklāt viņam ir skaidrs redzējums un konkrēti risinājumi gan budžeta konsolidācijai, gan valsts pārvaldes sakārtošanai un krīzes cēloņu likvidēšanai".

Kopumā sociāldemokrātisko spēku apvienība esot uzrunājusi vairākus potenciālos premjera amata kandidātus, taču galdu galā izvēlēts Banku Augstskolas pasniedzējs, Ventspils Augstskolas dekāns, asociētais profesors un Latvijas Ekonomistu asociācijas valdes priekšsēdētājs Ivars Brīvers. Šāda izvēle izdarīta, balstoties uz pašas izvirzītiem kritērijiem, profesionalitāti, padziļinātām zināšanām par sociālekonomiskiem jautājumiem un valsts pārvaldi.

Paredzams, ka jau sestdien Brīvers uzrunās Vislatvijas pensionāru foruma "Par pensionāru interešu aizstāvību un pret valdības patvaļu pārdalot pensiju budžetu" dalībniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!