Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) notiekošajam ir politisks fons, ceturtdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja partijas "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa.

Kā Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāja viņa arī pauda bažas par to, kā tiks nodrošināts VID darbs, tostarp cīņa ar ēnu ekonomiku un nodokļu iekasēšana.

"Iestāde ir no iekšpuses uzspridzināta," sacīja Āboltiņa, norādot, ka VID ir demotivēts un "faktiski ir izārdīts".

Atbildība šajā situācijā jāuzņemas politiskajai vadībai, minēja Āboltiņa, taču konkrētus vārdus nenosauca, vien vēršot uzmanību uz to, kurš "nāca klajā ar paziņojumiem par ierēdņu rotāciju".

Viņas vērtējumā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone bijusi profesionāle, kas vēlējās sakārtot VID.

Jau vēstīts, ka pirmdien VID ģenerāldirektore Pētersone finanšu ministrei Reizniecei-Ozolai iesniedza atlūgumu.

Pētersone VID ģenerāldirektores amatā tika apstiprināta 2013. gada 22. oktobrī. Šim amatam viņa tika virzīta pēc toreizējā finanšu ministra Andra Vilka (V) ieteikuma. Pētersone nodokļu jomā strādā kopš 1995. gada. Gandrīz 15 gadus viņa vadījusi VID struktūrvienības, kuru darbs saistīts ar audita un nodokļu kontroles organizēšanu, savu profesionālo karjeru veidojot no auditores līdz ģenerāldirektora vietnieces amatam. Pētersone ieguvusi profesionālo maģistra grādu ar lauksaimniecības ekonomista grāmatveža kvalifikāciju, kā arī maģistra grādu un uzņēmumu un iestāžu vadītāja kvalifikāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!