Foto: LETA

Tā kā Rīgas domes Satiksmes departamentā gada nogalē pieņemts lēmums no 1. janvāra minibusus maršrutos 237., 241., un 244. pārdēvēt par ekspresbusiem, pirmo ciparu aizstājot ar skaitli "3", un mainot to numerāciju uz 337., 341., 344., kā arī apvienot 246 minibusu ar 346. ekspresbusu, tad šajos maršrutos tiek atceltas braukšanas atlaides, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā "Rīgas mikroautobusu satiksme" (RMS).

Uzņēmumā vērš iedzīvotāju uzmanību uz to, ka ekspresbusi, kuru numurs sākas ar ciparu "3", no trešdienas, 1. janvāra, pasažierus apkalpos bez atlaidēm par pilnu maksu.

Uzņēmums aicina iedzīvotājus par izmaiņām informēt arī savus tuviniekus, kuri izmantoja Rīgas domes saistošajos noteikumos Nr. 89 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā" noteiktās atlaides, ka tās minētajos maršrutos vairs nebūs spēkā no 2020. gada 1. janvāra.

RMS arī piebilst, ka pārejas periodā, kamēr tiks pārkrāsoti visi ekspresbusi, maršrutā kursēs arī minibusi ar iepriekšējo – zili-balto krāsojumu.

RMS atvainojas Pārdaugavas – Imantas, Iļģuciema, Zolitūdes un Daugavgrīvas iedzīvotājiem un mikroautobusu vadītājiem par iespējamām neērtībām un pārpratumiem.

"Šīs pārmaiņas uzņēmumam RMS nozīmē arī to, ka steidzamības kārtā oranžā krāsā ir jāpārkrāso 23 minibusi, kas kursē par ekspresbusiem pārveidotajos maršrutos 337., 341., 344. Tā kā dažu darba dienu laikā no lēmuma pieņemšanas līdz 1. janvārim nav iespējams veikt tik vērienīgas tehniskās izmaiņas, uzņēmums plāno zili-baltos minibusus aizstāt ar oranžas krāsas ekspresbusiem pakāpeniski," atzīst uzņēmuma RMS sabiedrisko attiecību vadītāja Maija Lazdiņa.

RMS dibināta 2012. gada 24. oktobrī. Uzņēmums nodrošina pasažieru pārvadājumus 20 Rīgas pilsētas maršrutos ar minibusiem un ekspresbusiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!