Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors pirmdien atcēlis drošības līdzekļus lietā par Tautas partiju (TP) nomelnojošu skrejlapu izgatavošanu aizdomās turētajiem.
Kā informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Šubrovska, savienības "Latvijas ceļš" (LC) izpilddirektoram Ervīnam Straupem un tipogrāfijas "Adverts" vadītājam Igoram Švānam atcelti drošības līdzekļi, uzsverot, ka prokurors turpina strādāt ar krimināllietas materiāliem, lai lemtu jautājumu par kriminālvajāšanas uzsākšanu.

Šubrovska skaidroja, ka prokurors lietas materiālus saņēmis pagājušajā piektdienā - 11.oktobrī. Saskaņā ar likumu šajā gadījumā aizdomās turamajiem apsūdzības bija jāuzrāda 10 dienu laikā, tas ir līdz šodienai. Tā kā bijis pārāk maz laika, lai iepazītos ar visiem materiāliem, drošības līdzekļi ir atcelti.

Kā ziņots, pēc tiesas atteikuma piemērot apcietinājumu aizdomās turētie Švāns un Straupe tika nodoti policijas uzraudzībā.

Kā ziņots, Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas biroja darbinieki 10.oktobrī prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīja lietu par TP nomelnojošu skrejlapu izgatavošanu un izplatīšanu priekšvēlēšanu laikā.

Policija aizdomās par saistību ar TP nomelnojošo plakātu izplatīšanu sākotnēji aizturēja četrus cilvēkus - Straupi, LC koordinatori Binniju Ārbergu, Švānu un kurjeru. Tipogrāfijas kurjers un Ārberga pēc liecību sniegšanas tika atbrīvoti. Patlaban nav skaidra LC deputāta Pētera Apiņa loma notikušajā. Neoficiāli tiek ziņots, ka uz viņa apgādam piederošajiem datoriem lapiņas varētu būt maketētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!