Rīgas apgabaltiesa trešdien kā nepamatotu atcēla Centra rajona tiesas lēmumu par iespējamās prasības nodrošinājumu SIA "Tilts", kas Rīgas domes satiksmes departamentam aizliedza slēgt līgumu par Buļļupes tilta celtniecību ar izsoles uzvarētāju līgumsabiedrību "BMGS S". Tiesa lēmumu pieņēma, izskatot Rīgas domes Satiksmes departamenta blakussūdzību par minēto tiesas lēmumu.
Tiesā nebija ieradies "Tilta" pārstāvis Māris Sprūds, bet bija nodevis iesniegumu par prasības nodrošinājuma atcelšanu, jo līdz tiesas noliktajam termiņam 30.septembrim "Tilts" nebija iesniedzis tiesā prasību pret Rīgas domes Satiksmes departamentu, ar kuru apstrīdētu izsoles rezultātus. Sprūds iesniegumā arī lūdza lietu izskatīt bez viņa klātbūtnes aizņemtības citā lietā dēļ.

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvis zvērināts advokāts Agris Bitāns tiesā pauda, ka Centra rajona tiesa pieņēmusi nepamatotu lēmumu, nepareizi interpretējot likuma normas. Tāpat viņš norādīja, ka "Tilts" iesniedzis prasību Centra rajona tiesā, pirms vēl bija uzzinājis izsoles rezultātus. Viņš "kompānijas rīcību nosauca par "procesuālu negodprātību", jo tās mērķis ir bijis ietekmēt izsoles gaitu.

Bitāns tiesā vairs neuzturēja otru blakussūdzību par Centra rajona tiesas 29.augusta lēmumu, ar kuru tika noraidīta Rīgas domes Satiksmes departamenta prasība par "Tilts" iespējamā prasības nodrošinājuma - aizliegumu slēgt līgumu ar izsoles uzvarētāju - atcelšanu.

Pēc tiesas sprieduma Bitāns pauda, ka Satiksmes departamentam tagad ir juridiskas tiesības slēgt līgumu par tilta celtniecību ar izsoles uzvarētāju līgumsabiedrību "BMGS S", bet par to vēl tiks lemts.

Savukārt, komentējot Ziemeļu rajona tiesas lēmumu, kas Rīgas domes satiksmes departamentam uzliek par pienākumu slēgt līgumu ar "Tiltu" par tilta celtniecību, Bitāns sacīja, ka lēmums esot "savdabīgs", jo tas neesot izslēdzis visas iespējas Satiksmes departamentam noslēgt līgumu ar izsoles uzvarētāju. Tomēr Bitāns pauda, ka līdz noteiktajam termiņam 18.oktobrim Rīgas domes Satiksmes departaments Ziemeļu rajona tiesas lēmumu noteikti pārsūdzēs.

Jau ziņots, ka atkārtotā izsolē par tiesībām veikt autoceļa - tilta ar pieejām pār Buļļupi - 1. kārtu uzvarēja līgumsabiedrība ar pilnu atbildību "BMGS S". Izsolē vēl bija piedalījušās trīs kompānijas - SIA "Tilts", SIA "Viadukts" un a/s "Venceb".

Vēlāk "Tilts" un "Viadukts" sāka izvirzīt pretenzijas pret izsoles rezultātiem un dienu pēc izsoles rezultātu paziņošanas 31.jūlijā Centra rajona tiesa, pamatojoties uz "Tilta" prasību, apmierināja tās prasības nodrošinājumu un aizliedza Rīgas domes Satiksmes departamentam slēgt līgumu ar izsoles uzvarētāju. "Viadukts" Latgales priekšpilsētas tiesā bija iesniedzis līdzīgu prasību, bet vēlāk to atsauca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!