Foto: LETA

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti trešdien, 3. februārī, lēma atcelt izsniegtās atļaujas atvērt spēļu zāles un organizēt azartspēles sešām spēļu zālēm Rīgā.

Šis lēmums vēl būs jālemj Rīgas domes sēdē.

Šādu atļauju plānots atcelt spēļu zālēm Miera ielā 111, Tallinas ielā 85, Parādes ielā 5B, Rītupes ielā 45, Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielā 20A un Lutriņu ielā 1, jo tās neatbilst Rīgas teritorijas plānojumam – spēļu zāle atbilstoši Rīgas domes saistošajiem noteikumiem, ir komerciāla rakstura objekts, taču konkrētās ēkas izmantojamas kā dzīvojamās apbūves teritorijas.

Jānorāda, ka deputāti lēma atcelt izsniegtās atļaujas, taču tās zaudēs spēku tikai pēc pieciem gadiem, skaitot no attiecīgā Rīgas domes lēmuma spēkā stāšanās dienas. Gadījumā, ja komersants vērsīsies tiesā, un tiesa atcels domes lēmumu, atļauja spēku nezaudēs.

Iepriekš Juridiskās pārvaldes vadītājs Jānis Liepiņš skaidroja, ka atļauju atcelšanas process būšot ilgs un sarežģīts, jo lēmumprojekts būs jāizstrādā par katru spēļu zāli atsevišķi un arī lēmumus domniekiem būs jāpieņem par katru zāli individuāli. Kopumā šādu spēļu vietu Rīgā esot gandrīz 200.

Liepiņš arī skaidroja, ka brīdī, kad dome pieņems lēmumu par kādas konkrētas spēļu vietas likvidēšanu, komersantam būs doti pieci gadi, lai to aizvērtu. Tas nozīmē, ka pilnībā likvidētas azartspēļu vietas Rīgā varētu būt ne ātrāk kā 2024. gadā.

Jau vēstīts, ka 2019. gada 27. martā dome pieņēma lēmumu atcelt izsniegtās atļaujas arī citām spēļu zālēm Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā, izņemot četru un piecu zvaigžņu viesnīcas.

Ziņots, ka Rīgas dome ir uzvarējusi teju visās pārsūdzībās, ko izvirzījuši neapmierinātie spēļu zāļu īpašnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!