Foto: AP/Scanpix

Atcelta Ukrainas premjerministra Arsēnija Jaceņuka dalība Eiropas Tautas partijas (ETP) biroja sanāksmē, kas nākamnedēļ norisināsies Jūrmalā, pastāstīja ETP grupas Latvijas preses un komunikācijas padomnieks Ģirts Salmgriezis.

Salmgriezis nemācēja teikt, kādēļ tik pēkšņi atcelta Jaceņuka dalība biroja sanāksmē, kur tiks diskutēts par Eiropas Savienības (ES) atbildēm Ukrainas krīzes jautājumā. Vienlaikus viņš informēja, ka Jaceņuka vietā ieradīsies Ukrainas kabineta ministrs Ostaps Semeraks.

Jau ziņots, ka ETP Jūrmalā tiksies no 19. līdz 21.novembrim, lai pārspriestu iecerētās ES reformas un ES atbildes Ukrainas krīzes jautājumā.

Tikšanos atklās ETP vadītājs Manfrēds Vēbers, savukārt premjerministre Laimdota Straujuma (V) iepazīstinās ar gaidāmās Latvijas prezidentūras ES Padomē prioritātēm.

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (V) vadīs diskusiju par ETP nostāju saistībā ar Ukrainas krīzi. Plānots, ka tajā piedalīsies NATO ģenerālsekretāra vietnieks Aleksandrs Veršbovs, kā arī Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) ģenerālsekretārs Lamberto Canniers.

Tāpat ETP tikšanās reizē piedalīsies Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents, eiro un sociālā dialoga komisārs Valdis Dombrovskis (V), EK viceprezidents, nodarbinātības, izaugsmes, investīciju un konkurences komisārs Jirki Katainens, nodarbinātības, sociālo lietu, kvalifikācijas un darbaspēka mobilitātes komisāre Marianne Teisena, Spānijas finanšu ministrs Luiss de Guindoss, Eiropas Investīciju bankas viceprezidents Vilhelms Molterers, kā arī Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!