Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) Ceļu policijas nodaļa atcēlusi 245 lēmumus par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem. Kā liecina RPP atskaite, laikā no 21.septembra, kad nodaļa sāka darbu, līdz 28.janvārim 20 lēmumi jeb 0,1% no visiem atcelti nodaļas darbinieku kļūdu dēļ.
Pēdējās nedēļas laikā RPP Ceļu policijas nodaļa saņēmusi 36 sūdzības, bet visā nodaļas darbības laikā saņemtas 498 sūdzības. Nodaļa sniegusi atbildes pavisam uz 470 sūdzībām, tai skaitā uz 46 sūdzībām aizvadītajā nedēļā.

Patlaban pēc RPP Ceļu policijas nodaļas sastādītajiem protokoliem soda naudu pavisam samaksājuši 56,16% no visiem sodītajiem, bet no aizvadītās nedēļas laikā sodītajiem soda naudu samaksājuši 86,65% sodīto.

Pavisam soda naudas apmaksātas Ls 112 500 apmērā, tai skaitā pēdējās nedēļas laikā, no 21. līdz 28.janvārim, apmaksātas kvītis par kopējo summu Ls 8500. RPP Ceļu policijas nodaļa pavisam sastādījusi 20 031 administratīvā pārkāpuma protokolu, tai skaitā 981 pagājušajā nedēļā.

Bez tam RPP iegādājusies fotokameras Ceļu nodaļas vajadzībām, un tuvāko nedēļu laikā tās sāks izmantot automašīnu apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumu fiksēšanai. Kā informēja RPP Analīzes un plānošanas nodaļas vadītājs Egils Vidriks, patlaban nodaļas darbinieki apgūst nepieciešamās priekšzināšanas darbam ar kamerām. Kursi varētu ilgt vēl aptuveni divas nedēļas, un pēc tam visi pārkāpumi tiks fiksēti uzņēmumos. Tagad tas tiek darīts izlases veidā.

Konkursam uz kameru piegādi bija pieteikušies septiņi pretendenti. Kā atzina Vidriks, pretendentu skaits, salīdzinot ar šajā jomā darbojošos firmu skaitu, bijis neliels. Izsoles laikā bijis vērojams arī tas, ka vienu un to pašu preci dažādas firmas piedāvā par ļoti atšķirīgu cenu.

Par piegādātājiem izvēlētas trīs firmas - SIA "Opteks", SIA "IB serviss" un SIA "Latvijas datoru centrs". Pārējo firmu piedāvājumi atzīti par neatbilstošiem. Publikācijā par lēmuma pieņemšanu teikts, ka piedāvātā līgumcena ir Ls 4945,21.

Vidriks norādīja, ka kameras atvieglos RPP Ceļu nodaļas darbu. Vēl pērn, kad tika saņemtas sūdzības par policijas darbinieku it kā nepareizi izliktajām soda kvītīm, tika uzsākts rakstīt apskates aktus. Tas nozīmēja, ka pārkāpuma vietā zīmēja automašīnu izvietojuma shēmas, pieaicināti divi garāmgājēji kā liecinieki, un tas viss aizņēma ļoti daudz laika.

RPP amatpersona atzina, ka jau līdz šim bijuši gadījumi, kad cilvēki vēlas sūdzēties, bet, uzzinot, ka notikušais pārkāpums ir uzfilmēts, sūdzība tā arī netiek iesniegta. Vidriķis prognozēja, ka fotogrāfijas no pārkāpuma vietas tiks glabātas ne mazāk kā gadu, kas ir maksimālais termiņš soda kvīšu samaksāšanai, bet iespējams, ka fotogrāfijas tiks glabātas arī ilgāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!