Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Atis Lejiņš vadīs Brīvības un solidaritātes fondu, kas rīkos konferences un rosinās sabiedrībā diskusiju par sociāldemokrātijas ideju lomu sabiedrībā.. Lejiņš pašlaik nav Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) biedrs, bet pieļauj iespēju tomēr iestāties partijā, pirmdien ziņo laikraksts "Diena".
"Kādreiz LSDSP bija nozīmīgs politiskais spēks, kuru nepieciešams atdzīvināt, lai mēs sasniegtu Ziemeļvalstu līmeni," laikrakstam sacījis Lejiņš.

LSDSP priekšsēdis Jānis Dinevičs, kas ir nodibinājuma Brīvības un solidaritātes fonds valdē, laikrakstam atzinis, ka šādi fondi Eiropas valstīs sadarbojas ar sociāldemokrātiem un tas ir nepieciešams, lai partija varētu atjaunot savus ārzemju sakarus. Fonda mērķis esot veicināt pilsoniskās sabiedrības atdzimšanu, tāpēc tas pērn atbalstījis arī "lietussargu revolūciju" - piketu pie Saeimas, kā arī tautas sapulci Domas laukumā. Lejiņš vēl nav LSDSP biedrs, taču pieļauj, ka nākotnē viņš un vēl daudzi viņa domubiedri varētu iestāties šajā partijā.

Pēc partijas biedru pārreģistrācijas tās sastāvā ir notikušas izmaiņas un LSDSP vairs nav arī tās bijušais līderis Juris Bojārs. Fondā darbojas vairāki LSDSP biedri, kas pārsvarā pārstāv jauno paaudzi, ieskaitot ģenerālsekretāru Ansi Dobeli. Lejiņš domā - ja latvieši nestāšoties partijās, tad nebūšot demokrātijas, jo "tad būs tikai kabatas partijas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!