Rīgas apgabaltiesa trešdien atjaunoja Kultūras ministrijas valsts sekretāra amatā Aivaru Gaili, kuru savulaik no amata atbrīvoja par nelikumīgu autobusa "Neoplan" iegādi.
Viņu no amata atbrīvoja Valsts Civildienesta pārvalde un apdrošināšana tika piemērota kā disciplinārsods. Gailis pēc sprieduma žurnālistiem nevarēja pateikt, vai strādās par valsts sekretāru - par to viņš runāšot ar ministri. Spriedums stājas spēkā nekavējoši.

Valsts civildienesta pārvalde nolēmusi lēmumu pārsūdzēt, BNS sacīja priekšnieka vietnieks Māris Knoks.

Iepriekšējā tiesas instance 14.februārī Gaiļa sūdzību noraidīja, bet viņš spriedumu pārsūdzēja, jo uzskatīja, ka nelikumīgajā darījumā vainojams bijušais kultūras ministrs Rihards Pīks, bet "Gailis ir tikai upurjērs".

Jau ziņots, ka 1997.gada 30.janvārī Kultūras ministrija iegādājās autobusu "Neoplan" un darījumu uz līzinga noteikumiem finansēja "Parekss banka". Tomēr ministrijas budžetā nebija paredzēti nepieciešamie līdzekļi - vairāk nekā 100 tūkstoši latu, tādēļ divu gadu laikā banka par autobusu nekādu naudu nesaņēma.

Banka vērsās ar prasību tiesā un pērnā gada nogalē starp abām organizācijām panākts mierizlīgums - valdība no budžeta segs bankai nodarītos zaudejumus 130 tūkstošu latu apjomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!