Foto: DELFI
Daļa Rīgas otrdienas rītā palika bez elektrības apgādes. Atbildīgie dienesti apstiprināja, ka ir liels atslēgto klientu skaits Rīgā un Rīgas reģionā. "Augstsprieguma tīkls" informē, ka elektroapgāde tikusi pilnībā atjaunota.

Kā informē "Augstsprieguma tīkls", pulksten 10.40 tehnoloģiskais bojājums novērsts, lielākai daļai atjaunojusies elektroapgāde, šobrīd traucējumi vēl 36 000 klientu Rīgā, Ķengaragā un Šķirotavas apkārtnē.

Pulksten 11.14 pilnībā atjaunots 110 kV tīkls un atjaunota elektroapgāde no pārvades tīkla puses.

Uzņēmumā papildina, ka pulksten 9.38 tika reģistrēts tehnoloģisks traucējums uzņēmuma 330 kV (kilovoltu) elektrotīklā – atslēdzās 330 kV kabelis starp TEC1 un Imantas apakšstaciju, tādejādi izraisot pārslodzi 110 kV tīklā.

Elektroapgādes traucējumi bija vairāk nekā 160 000 klientu.

Elektroapgāde tika traucēta daļā Rīgas un Pierīgas apriņķī, kā arī Limbažu, Siguldas un Ogres apkaimēs.

Savukārt uzņēmumā "Sadales tīkls" informē, ka augstspriegumu tīkla bojājumu rezultātā tika traucēta "Sadales tīkla" lokālo iekārtu darbība. Šobrīd elektroapgādes traucējumi vēl novērojami Teikas un Sarkandaugavas apkārtnē. Operatīvā darba brigāde ir uzsākusi bojājumu lokalizēšanu, lai tos novērstu pēc iespējas ātrāk.

Uzņēmums pēc pulksten 12 vēsta, ka šobrīd tā darbinieki veic pārslēgumus vidējā sprieguma elektrotīklā, lai atjaunotu elektroapgādi klientiem Rīgā.

Elektroapgādes traucējumi ir aptuveni 4000 klientu Teikas un Sarkandaugavas apkaimē. Tiek prognozēts, ka vienas stundas laikā elektroapgāde tiks atjaunota visiem klientiem.


Kā savā kontā mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), pulksten 9.35 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Starta ielu Rīgā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju bija noticis sprādziens kanalizācijā un no kanalizācijas nāk dūmi.

Satiksmi regulēja Valsts policija un notikuma vietā tika gaidīti ierodamies uzņēmuma "Sadales tīkls" pārstāvji.

Notikuma vietu vēlāk apsekoja "Augstsprieguma tīkls" pārstāvji. Tika secināts, ka deg augstsprieguma līnijas vads 0,2 kvadrātmetru platībā, kura remontu veica "Augstsprieguma tīkla" darbinieki un citu uzņēmumu darbinieku klātbūtne nebija nepieciešama.

Pulksten 11.18 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Kā portālam "Delfi" vēstīja aculiecinieki, ap pulksten 9.30 bez elektrības palikusi daļa Rīgas centra, Teikas, Čiekurkalna, kā arī Ķengarags, Grīziņkalns, Purvciems. Savukārt ap pulksten 10 Rīgas centrā Dzirnavu un Šarlotes ielā elektrības padeve atjaunota. Ap pulksten 10.30 elektrības padeve pakāpeniski tika atjaunota arī citviet Rīgā.

Tāpat tika vēstīts, ka elektrība pazudusi Limbažos un Ādažos, kā arī Saulkrastos, Carnikavā un Salaspilī, ziņo aculiecinieki.

Rīgas centrā uz laiku bija apstājusies trolejbusu satiksme, kā arī nestrādā luksofori, vēsta aculiecinieki.

Uzņēmums "Rīgas satiksme" savā tviterkontā vēstīja, ka sabiedriskā transporta kustība traucēta visā pilsētā.

Vēlāk uzņēmums paziņoja, ka satiksme galvaspilsētā atjaunota.


Uzņēmums "Rīgas ūdens" vēsta, ka otrdienas rītā elektrības padeves traucējumu dēļ radies pārtraukums dzeramā ūdens sūkņu stacijas "Baltezers" darbībā.

Stacijas energoapgāde avārijas režīmā tika nodrošināta ar dīzeļģeneratoriem, un ūdens spiediens pilsētas ūdensvada tīklā atjaunots.

Ūdens sūkņu stacijas "Baltezers" darbības pārtraukuma dēļ Daugavas labajā krastā iespējami ūdens uzduļķojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!