Tuvākajā laikā Vecāķos un Buļļu salā aiz Daugavgrīvas dzīvojamā masīva pēc aptuveni divu gadu pārtraukuma ieviesīs caurbraukšanas caurlaides, kuru cena vienreizējai iebraukšanai būs 1 lats, caurlaide vienam mēnesim - 10 latu, bet sezonai līdz 1.novembrim - 40 latu.
Rīgas domes (RD) Drošības komiteja ceturtdien akceptēja šo noteikumu projektu, kuru paredzēts jau nākamnedēļ skatīt domes Finansu komitejā un arī domes sēdē, BNS informēja domes projektu koordinators sabiedrisko attiecību jomā Dzintars Zaļūksnis.

Savukārt pastāvīgajiem šo vietu iedzīvotājiem, cilvēkiem, kuriem šajā teritorijā ir nekustamais īpašums, kuri ir 2.grupas invalīdi ar kustību traucējumiem, cilvēkiem, kuri ved 1.grupas invalīdus, šādas iemaksas par iebraukšanu teritorijā nebūs jāmaksā.

Arī avāriju un speciālo dienestu transportam, vides aizsardzības un sabiedriskajam transportam, kā arī valdības, Saeimas, diplomātiskā korpusa, televīzijas un radio transportam būs iespēja braukt teritorijā par brīvu.

Rīgas Kurzemes un Ziemeļu rajona izpilddirekcijas pēc lēmuma pieņemšanas konkrētās vietās, kas pašām būs arī jāizvēlas, varēs ierīkot kontrolpunktus, kuros līdz 15.maijam naudu iekasēs pašvaldības policists. Savukārt pēc 15.maija konkursa kārtībā jābūt izvēlētai firmai, kas iekasēs iebraukšanas maksu šajās teritorijās. Izpilddirekcijas var arī ieteikt savus darbiniekus, kuri iekasēs naudu no braucējiem.

Iebraukšanas kārtība nebūs tāda pati, kā iebraucot Jūrmalā, jo šajās vietās nav tik intensīvas transporta satiksmes un līdz ar to var pieļaut, ka automātisko sistēmu var salauzt, pieļāva Zaļūksnis.

Līdzekļus, kurus iegūs no caurlaidēm, Rīgas dome izmantos jūrmalas pludmales sakārtošanai. Finansu departamentam vēl jāpieņem lēmums par līdzekļu piešķiršanu Rīgas Kurzemes un Ziemeļu rajonu izpilddirekcijām caurlaižu izgatavošanai.

Iebraukšanas caurlaides šajā teritorijā bija arī pirms diviem gadiem, bet vēlāk Rīgas dome nepieņēma ikgadējos noteikumus. Minētā teritorija ir dabas liegums, un tādēļ ir nepieciešamas caurlaides, ar kuru iegūtajiem līdzekļiem varēs uzkopt teritoriju un arī samazinās autotransporta satiksmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!