Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pretēji ierastajai kārtībai, Latvijas Atvērto datu portālā atkal nav publicēta jaunākā statistika par svētdien vakcīnu pret Covid-19 saņēmušajiem cilvēkiem.

Kā novēroja aģentūra LETA, Latvijas Atvērto datu portālā atrodamajā failā pēdējie dati ir par 10.aprīlī vakcinētajiem, lai gan iepriekš katras dienas rītā jau īsi pēc pusnakts tika publicēti dati par iepriekšējā diennaktī vakcinētajiem.

Šādu informāciju Nacionālais veselības dienests nav publicējis arī mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Kā skaidroja NVD, statistika par iepriekšējā dienā veikto vakcināciju pirmdien netika publicēta, jo tehnisku iemeslu dēļ dati no rīta vēl nebija pieejami. Šobrīd NVD speciālisti veic datu apkopošanu, un paredzams, ka šī informācija būs pieejama otrdien no rīta, atzīmē NVD.

Pagājušajā nedēļā šie dati par 4. un 5. aprīli tika publicēti ar vairāku dienu kavēšanos - 7.aprīlī.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā arī tika novērotas problēmas e-veselības platformas darbībā. Trešdien sistēmā bija vērojama dīkstāve, tāpēc mediķiem dati par vakcinētajiem pret Covid-19 bija jāsūta NVD darbiniekam uz e-pastu, liecināja paziņojums dienesta mājaslapā.

Vēlāk NVD norādīja, ka šonedēļ pieredzētā e-veselības sistēmas "īslaicīgā lēndarbība" notikusi, jo nedarbojās Latvijas Valsts radio un televīzijas centra nodrošinātie autentifikācijas rīki "eID", "eParaksts" un "eParaksts mobile".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!