Tehnisku problēmu dēļ ceturtdien Rīgas lidostā bija spiesta atgriezties aviokompānijas "airBaltic" jaunā "Bombardier" lidmašīna, kura bija ceļā uz Helsinkiem, portālam "Delfi" apliecināja lidostā.

Bojājums hidrauliskajā sistēmā konstatēts lidmašīnai "Bombardier Dash 8 Q400 NextGen". Lidmašīna problēmu dēļ stundu pēc pacelšanās atgriezās atpakaļ Rīgas lidostā.

Šī atgadījuma dēļ apmēram 30 minūtes bija slēgts viens no lidostas skrejceļiem. Reiss uz Helsinkiem atcelts.

Jau ziņots, ka "airBaltic" nesen no Kanādas aviobūves uzņēmuma "Bombardier" iegādātajām lidmašīnām "Q400Next Gen" tehniskas kļūmes gadās regulāri. Decembrī vairākus reisus atcēla, jo radās traucējumi lidmašīnu salona spiediena režīmā. Problēmas izraisījusi lidmašīnas durvju nepilnīga aizvēršanās.

Pēc šiem gadījumiem Satiksmes ministrija lika "airBaltic" un valsts aģentūrai "Civilās aviācijas aģentūra" sniegt paskaidrojumus par notikušo, kā arī izstrādāt rīcības plānu, lai līdzīgi gadījumi vairs neatkārtotos. "airBaltic" izstrādāja jaunu lidmašīnu drošības pārbaudes procedūru pirms pacelšanās, savukārt ražotājs noliedza, ka lidmašīnu tehniskās kļūmes varētu apdraudēt pasažierus.

Tomēr februārī lidostā "Rīga" tehnisku problēmu dēļ bija spiesta atgriezties lidmašīna, kas devās reisā uz Sanktpēterburgu.

Kopumā "airBaltic" iegādājās astoņas "Bombardier Q400 NextGen" lidmašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!