Morālu apsvērumu dēļ atlūgumu iesniedzis austrumu robežas atjaunošanas darbu galvenais koordinators Aivars Ābols, kura kādreizējā firma, iespējams, nav atmaksājusi G - 24 kredītu un kura segšanai nākamā gada budžeta projektā paredzēti 142 000 ASV dolāru.
Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš Ābola atlūgumu pieņēmis, un pagaidām nav zināms, kas strādās viņa vietā.

Segliņš norādīja, ka viņš kopumā bijis apmierināts ar Ābola darbu, taču "viņa bizness pirms gadiem pieciem sešiem var mest ēnu uz viņa vadīto projektu".

"Man ir žēl, ka viņam nācās samaksāt par to, ko viņš ir darījis pirms vairākiem gadiem, bet ar viņa darbību kopumā esmu apmierināts," teica Segliņš.

Ābols ministrijas Austrumu robežas atjaunošanas projektu vadības nodaļas vadītāja amatā nokļuva pērnā gada oktobrī bez konkursa un viņu Segliņam partijas biedri ieteikuši kā celtniecības speciālistu un cilvēku, kas nevienu nav piekrāpis.

Pēc Segliņa iepriekš teiktā, viņam ir bijusi zināma Ābola neveiksmīgā darbība biznesā un viņš problēmu darbam jaunajā amatā neredz.

Ābols 1992.gadā bija līdzdibinātājs uzņēmumam "Tunelis", kurš paņēma G - 24 kredītu 142 000 ASV dolāru apjomā, nodrošinot to ar moteli "Mikus". Divus gadus pēc kredīta saņemšanas firma darbu praktiski beidza. 1997.gada rudenī tiesā iesniegta prasība par maksātnespēju, bet novembrī šis uzņēmums pārdots citam cilvēkam. Administratore vēlāk lūgusi ierosināt krimināllietu par apzinātu uzņēmuma novešanu līdz bankrotam, bet lēmums bijis noraidošs. Ābols apgalvo, ka kredītu atdevis, bet nākamā gada valsts budžetā nez kādēļ iekļauta nauda tā atmaksai.

Pirms Ābola robežbūvi kūrēja "Valsts robežbūve", kuru pārmerīgu tēriņu dēļ izformēja. Tomēr savulaik presē minēts, ka Ābola alga bijusi vairāk par 1000 latiem, kas ir vairāk nekā premjeram un robežsardzes priekšniekam, un viņa nodaļā pārnākuši strādāt cilvēki no iepriekšējās iestādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!