Uldis Pastnieks, komentējot lēmumu atkāpties no Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora amata, atzina, ka to ietekmējis vairāku apstākļu kopums. Taču galvenokārt viņš sajuties lieks un jaunajai domes vadībai nevajadzīgs.
Pastnieks norādīja, ka izšķirošais apstāklis lēmuma pieņemšanai bija šīs nedēļas notikumi, kas saistīti ar viņa padotās - pilsētas galvenās arhitektes Regīnas Bulas - atstādināšanu no amata. Viens no būtiskākajiem apstākļiem aiziešanai no departamenta direktora amata esot plānotā Pilsētas attīstības departamenta reorganizācija. Pastnieks domā, ka pēc reorganizācijas pabeigšanas viņam vieta domē neatrastos.

Pastnieks uzskata, ka viņa pienākumus līdz reorganizācijas beigām tiks uzticēts pildīt Vilnim Štramam, kuram Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs trešdien uzticēja veikt departamenta reorganizāciju.

Pastnieks pašreiz vēl nevēlas izpaust savus turpmākos plānus, uzsverot, ka vēlas atpūsties, ņemot vērā, ka šogad atvaļinājuma viņam nav bijis. Vienlaicīgi viņš pauda arī prieku, ka ir izdevies amatu atstāt mierīgi, džentlmeniski vienojoties ar Rīgas mēru. Lēmumu par iespējamo aiziešanu arhitekts jau ir apsvēris ilgāku laiku un pašreiz pēc tā pieņemšanas jūt zināmu atvieglinājumu.

Pastnieks un Rīgas domes priekšsēdētājs ir parakstījuši vienošanos, kas paredz, ka Pastnieks pārtrauc darba attiecības ar Rīgas domi. Pagaidām, gan vēl nav parakstīts rīkojums par Pastnieka atbrīvošanu, jo nav zināms, ar kuru datumu viņš pārtrauks pildīt departamenta direktora pienākumus.

Pilsētas attīstības departamentu līdz gada beigām ir plānots reorganizēt, departamentu sadalot divās daļās un izveidojot Rīgas Būvvaldi jeb Arhitektūras un plānošanas pārvaldi un Rīgas Būvniecības departamentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!