Foto: LETA

Šodien kārtējā domes sēdē no amata atkāpušies un deputāta mandātu nolikuši Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam") un viņa vietnieks Arvīds Driķis (LZS),
informēja domes sabiedrisko attiecību speciāliste Sintija Zekunde.

Lukmans (attēlā) par atkāpšanos pirms termiņa paziņoja paša vadītās sēdes noslēgumā, bet Driķis domē iesniedzis rakstisku iesniegumu.

"Gan es, gan pārējie mani domubiedri esam centušies strādāt pēc labākās sirdsapziņas, tomēr nav iespējams ilgstoši izturēt nenormālu pretdarbību, un tāpēc ir pieņemts lēmums atkāpties, neturoties pie amata par katru cenu," savu lēmumu pamatoja Lukmans.

Uzrunājot deputātus, domes priekšsēdētājs norādījis arī uz politisko šantāžu, tirgošanas ar amatiem, aicinot kolēģus "ar varas degsmi" pierādīt sevi darbā. Par saviem darbiem domē Lukmans nekaunoties.

Driķa vietā darbu domē šodien sākusi Agnese Ritene.

Aģentūrai LETA ceturtdien domē nevarēja pateikt, kad varētu sasaukt sēdi jaunas vadības ievēlēšanai.

Zekunde atgādināja, ka Saeima var atlaist domi, ja divu mēnešu laikā pēc attiecīgo amatpersonu vai institūciju atkāpšanās tā nav ievēlējusi domes priekšsēdētāju, viņa vietnieku vai pastāvīgās komitejas.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka šogad opozīcija jau mēģināja uzteikt neuzticību Lukmanam, savukārt aptuveni pirms gada izdevies no amata gāzt viņa partijas biedru un vietnieku Aivaru Volfu. Pirms tam opozicionāri nebija apmierināti arī ar nu jau bijušā izpilddirektora Māra Rudaus-Rudovska darbu.

Publiski paustie pārmetumi domes vadībai līdz šim bieži bija saistīti ar atbalstu olu ražotāja "Gallusman" iecerei novadā būvēt olu ražotni.

Aizvadītajās pašvaldību vēlēšanās domē iekļuva seši Lukmana pārstāvētā politiskā spēka pārstāvji, taču vēlāk deputāts Normunds Rečs paziņoja par izstāšanos no partijas "Tukuma pilsētai un novadam" un to, ka turpinās darboties kā pie frakcijām nepiederošs deputāts.

Savukārt Tukuma novada domes opozīcijas - Latvijas Zaļās partijas, nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un partijas "No sirds Latvijai" - deputāti izveidojuši frakciju, kurā darbojas septiņi domnieki.

Tukuma novada domes koalīcijā darbojas partija "Tukuma pilsētai un novadam", "Vienotība" un Latvijas zemnieku savienība, kurai, pirms no partijas izstājās Rečs, bija desmit balsis.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!