Pēc neveiksmīgā konkursa Turaidas pilskalna nogāzes nostiprināšanas projekta izstrādei, kurā krasu cenu atšķirību dēļ neuzvarēja neviens no pieciem pretendentiem, Gaujas nacionālā parka administrācija izsludināja atkārtotu konkursu.
Ar konkursa nolikumu var iepazīties Gaujas nacionālā parka mājas lapā (
http://www.gnp.gov.lv
), informēja parka preses sekretāre Kristīne Melece. Konkursa mērķis ir rast efektīvāko un racionālāko risinājumu Turaidas pilskalna rietumu nogāzes pirmā un otrā noslīdeņa, kā arī nogāzes daļas starp noslīdeņiem, nostiprināšanā. Savus priekšlikumus pretendenti varēs iesniegt līdz 8.augustam.

Konkursa komisija izvērtēs piedāvājumus pēc cenas, inženiertehniskā risinājuma, dabisko materiālu pielietojuma nogāzes stiprināšanai, darbu izpildes termiņa un citiem kritērijiem.

Jau vēstīts, ka pirmais konkurss par vairākos nogruvumos cietušā Turaidas pilskalna rietumu nogāzes noslīdeņu nostiprināšanas projekta izstrādi noslēdzies bez rezultātiem - par uzvarētāju nav atzīts neviens no pieciem pretendentiem, jo piedāvātās cenas krasi atšķīrušās - vieni tehniskā projekta izstrādi un nostiprināšanu piedāvāja veikt par diviem tūkstošiem, bet citi - par diviem miljoniem latu.

Pieteikumus rietumu nogāzes noslīdeņu nostiprināšanas projekta izstrādāšanai bija iesnieguši - z/s "Rīti", SIA "Tilts", SIA "Vidzemes celtnieks", SIA "Amati" un SIA "Celmiņa būvkonstrukciju projektēšanas birojs". Jau vēstīts, ka pilskalnā lieli nogruvumi sākās 7.februārī un tika izveidota valdības darba grupa avāriju seku likvidācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!